Rabarberpaj 8 bitar
Grädda 30 minuter och inte en minut till. Den här pajen ska kännas lite kladdig när man tar ut den ur ugnen.
Deg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smör
Fyllning
300 g rabarber
3/4 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Grädda 30 minuter och inte en minut till. Den här pajen ska kännas lite kladdig när man tar ut den ur ugnen.
Deg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smör
Fyllning
300 g rabarber
3/4 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥