8 november 2012

Seminarium

Har precis kommit hem och mysat ner mig i soffan efter ett härligt kvällsseminarium på vårt nya varuhus. Kvällens designseminarium hölls av formgivaren Marcus Arvonen och handlade om från idé till färdig produkt. Väldigt intressant och Marcus är otroligt bra som föreläsare.
Heja Marcus! Seminariet kretsade främst kring hans egna produkter, Maskros-lampan och karmstolen Ikea PS. Det är inte bara att skapa en fin produkt utan mängder med andra aspekter ska räknas in. Miljötänk, pris, förpackning och produktion är några av dessa aspekter.

Maskroslampan är förmodligen Marcus mest välkända produkt. Finns i många hem runt om i världen, även i vårt. Den ingår i PS kollektionen 2009 där temat var sagor, skandinaviskt modernt och naturen. Marcus slog verkligen huvudet på spiken.

Stolen i plastkomposit tillhör PS kollektionen 2012 och Marcus beskriver produkten så här "Tänk dig två klassiska IKEA stolar, en i trä och en i plast. Vad händer om man slår ihop dem? Resultatet blev en ny produkt i träplast, ett material som tar fram det bästa ur båda materialen. Plastens utmärkta formegenskaper kommer fram samtidigt som träblandningen gör att koldioxidutsläppen minskar när vi tillverkar karmstolen IKEA PS 2012."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...