Rabarbertarte 8-10 bitar
Biskvibotten:
400g mandelmassa
2 ägg
1dl vetemjöl
1dl sötmandlar
4-5 stänglar rabarber skurna i jämnlånga bitar
Geléöverdrag:
1 burk svart vinbärsgelé
Till servering:
Lättvispad grädde
1. Lägg mandeln i en matberedare och hacka grovt, lägg i mandelmassa, mjöl, ägg och kör till en smet.
2. Smörj en låg, rund eller avlång form med löstagbar kant. Tryck ut biskvismeten jämnt i formen.
Grädda i ugn, 225grader, i 5 minuter.
3. Lägg rabarberbitarna antingen på en lång rad i den avlånga formen eller som solstrålar i den runda formen. Tryck ned rabarbern lite i smeten. Sätt in i ugnen och grädda 15minuter till långt ner i ugnen.
Kolla om rabarbern är mjuk och grädda eventuellt lite till.
4. Smält gelén i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och pensla gelén över rabarbern, låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥