28 maj 2012

Rabarbertarte

Fick en bunt med härligt syrliga rabarber häromdagen och ikväll var det dags för bakning! Rabarbertarte it is. Första gången och den ser ljuvlig ut. Nu ska bara lagret av vinbärsgelé stelna sen är det dags att provsmaka. Enkelt och förhoppningsvis gott.
Rabarbertarte 8-10 bitar
Biskvibotten:
400g mandelmassa
2 ägg
1dl vetemjöl
1dl sötmandlar
4-5 stänglar rabarber skurna i jämnlånga bitar
Geléöverdrag:
1 burk svart vinbärsgelé
Till servering:
Lättvispad grädde
1. Lägg mandeln i en matberedare och hacka grovt, lägg i mandelmassa, mjöl, ägg och kör till en smet.
2. Smörj en låg, rund eller avlång form med löstagbar kant. Tryck ut biskvismeten jämnt i formen.
Grädda i ugn, 225grader, i 5 minuter.
3. Lägg rabarberbitarna antingen på en lång rad i den avlånga formen eller som solstrålar i den runda formen. Tryck ned rabarbern lite i smeten. Sätt in i ugnen och grädda 15minuter till långt ner i ugnen.
 Kolla om rabarbern är mjuk och grädda eventuellt lite till.
4. Smält gelén i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och pensla gelén över rabarbern, låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...