22 september 2011

Kräftskiverecept

Har ju alldeles glömt bort att dela med mig av recepten på godsakerna vi mumsade i oss vid förra helgens kräftskiva! Kräftorna fick sällskap av kantarellpaj med egenplockade svampar, lökpaj och minpajer med rosmarin. Förresten, min bacill försvann och vi hade en riktigt trevlig kväll!
Minipaj med rosmarin (18st i mazarinformar)
Pajdeg:
2½dl vetemjöl
75g smör
3/4dl kesella
Fyllning:
3st ägg
2½dl mjölk
3dl riven västerbottenost
 ½tsk salt
1krm svartpeppar
3msk finhackad rosmarin
1. Hacka smöret och blanda det med mjölet till en gryning massa. Tillsätt Kesella och blanda snabbt till en deg.
2. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 15minuter.
3. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar.
4. Fördela riven ost och hackad rosmarin i formarna. Häll över äggstanningen, fyll till 3/4 av formen. Grädda i ugn, 225 grader, i cirka 15minuter


Ingen riktig fest utan en mumsig efterrätt, eller hur? Denna gång provade jag något nytt, nämlligen Cobbler med persika och hallon. Affären hade tyvärr ingen persika, men det fungerade lika bra med nektarin. Cobbler med persika och hallon
Cobbler är en klassiska amerikansk fruktkaka. Frukten täcks av en tjock kaksmet som vid gräddning får en krispig yta
6-8 portioner
600g persikor
200g hallon
100g smör
1dl strösocker
2½dl vetemjöl
1dl rostade kokosflingor
1tsk bakpulver
 ½dl mjölk
1. Kärna ur persikorna och dela dem i mindre bitar. Blanda hallon och persikor i en ugnsfast smörad form. 2. Tärna smöret och rör det med socker. Blanda ner mjöl, bakpulver och kokos. Tillsätt mjölken, lite i taget. 3. Bred smeten över frukten. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...