3 augusti 2011

Tre favoriter

Idag utökades min mat- och bakbokssamling med ytterligare en goding, nämligen Macaron av Annie Rigg. Har tillbringat en stund i solstolen ikväll tillsammans med min nya vän. Helt fascinerad. Blir nog ett första macaron-försök inom kort. Verkar dock som en hel vetenskap. Tålamod. Undrar var man kan hitta fina kartonger som man kan paketera godingarna i? Någon som har tips?



Kvällens meny är het pasta med räkor och tomater. Hoppas det faller maken i smaken när han kommer hem lite senare. Ser väldigt gott ut i alla fall. Kanske skulle ta och provsmaka?


Het pasta med räkor och tomater, 4 portioner
4 portioner pasta
1 rödlök
1 msk olja
2 dl smaksatt créme fraiche (valfri smak)
1 tsk sambal olek
150 g sockerärtor (jag hade inga hemma, kastade i Sugar snaps)
250 g coctailtomater
1 burk räkor i lake
salt och peppar


1. Koka pastan
2. Skala och skär löken i klyftor. Fräs den i oljan
3. Tillsätt créme fraiche, 1dl vatten och sambal olek.
Rör om och koka i 5 minuter
4. Tillsätt sockerärtor och tomater
5. Låt räkorna rinna av och vänd ner dom i såsen. Smaka av med salt och peppar
6. Servera pastan med såsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...