30 juli 2011

Lördag

Lördagförmiddag och maken är ute och klipper gräsmattan. Själv har jag hamnat i soffan framför tv:n med datorn i knäet. På måndag börjar allvaret för maken då jobbet kallar. Jag har semester en vecka till sen är det dags även för mig. Undrar var alla dessa veckor har tagit vägen? Att hösten närmare sig märks då diverse höstkataloger dimper ner i brevlådan, nu senast H&M. Mycket fint och visst blir man lite sugen på att uppdatera sin garderob?
Igår hade vi svärföräldrarna på besök. Hemmalagda biffar med ostpotatis. Till efterrätt serverades gratinerade bär i våra nya fina formar från Ib Laursen. Gott och uppskattat. Tack för igår!


Gratinerade bär. 4 portioner
Blir bäst med frysta bär. Färska bär blir bara mosiga.
400g frysta björnbär eller hallon
2dl créme fraiche
4msk råsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Fördela de frysta bären i ugnssäkra portionsformer eller djupa skålar. Bred créme fraiche över bären och strö över råsocker. Gratinera i ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, 10-15 minuter.
Enkelt och gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...