Igår hade vi svärföräldrarna på besök. Hemmalagda biffar med ostpotatis. Till efterrätt serverades gratinerade bär i våra nya fina formar från Ib Laursen. Gott och uppskattat. Tack för igår!
Gratinerade bär. 4 portioner
Blir bäst med frysta bär. Färska bär blir bara mosiga.
400g frysta björnbär eller hallon
2dl créme fraiche
4msk råsocker
Sätt ugnen på 250 grader. Fördela de frysta bären i ugnssäkra portionsformer eller djupa skålar. Bred créme fraiche över bären och strö över råsocker. Gratinera i ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, 10-15 minuter.
Enkelt och gott
Blir bäst med frysta bär. Färska bär blir bara mosiga.
400g frysta björnbär eller hallon
2dl créme fraiche
4msk råsocker
Sätt ugnen på 250 grader. Fördela de frysta bären i ugnssäkra portionsformer eller djupa skålar. Bred créme fraiche över bären och strö över råsocker. Gratinera i ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, 10-15 minuter.
Enkelt och gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥