30 juli 2011

Baka baka liten kaka

Jag verkar ha fått dille på att baka nu för tiden. Idag var det dags för en rabarberpaj. Älskling är inte stormförtjust i de små suringarna, men denna varianten verkar ha gått hem. Dagens recept hittades i Arlas kokbok, som är en av mina absoluta favoriter med enkla och goda recept.




Rabarberpaj 8 bitar
Grädda 30 minuter och inte en minut till. Den här pajen ska kännas lite kladdig när man tar ut den ur ugnen.
Deg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smör
Fyllning
300 g rabarber
3/4 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24cm i diameter. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.



Disk blir det alltid gott om när man bakar, i detta fallet var det verkligen värt all disk. Mums va gott det smakade! Klassiska Margrethe-skålar från Rosti i kulörerna rosa, vitt och rubin med tillhörande slevar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...