7 oktober 2010

Just det.Höll nästan på att glömma att jag lovat bild på mitt lilla inköp. Dinka min vän du hade alldeles rätt. Klart att det var en Flower Pot. I´m in love ♥

Idag har jag bakat Leilas Blueberry Cheesecake tills imorgonkväll. Hoppas bara att den smakar lika bra som den ser ut! Har även hunnit dammsuga, städa badrummen och förstås spana lite på min nya lampa.


Trevlig kväll på er goingar


Leilas New York Blueberry Cheesecake
Det här behöver du:
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1,5 dl färska blåbär, (eller frysta)

Gör såhär:
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

1 kommentar:

  1. Hej vännen!
    Visst är den lovley.Vår lampa har Tilda fått i sitt rum.Bortskämd liten unge*smile*
    Du måste komma och hälsa på oss.

    KRAM!

    SvaraRadera

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...