Idag har jag bakat Leilas Blueberry Cheesecake tills imorgonkväll. Hoppas bara att den smakar lika bra som den ser ut! Har även hunnit dammsuga, städa badrummen och förstås spana lite på min nya lampa.
Trevlig kväll på er goingar
Leilas New York Blueberry Cheesecake
Det här behöver du:
Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1,5 dl färska blåbär, (eller frysta)
Gör såhär:
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Hej vännen!
SvaraRaderaVisst är den lovley.Vår lampa har Tilda fått i sitt rum.Bortskämd liten unge*smile*
Du måste komma och hälsa på oss.
KRAM!