8 mars 2010

Det var en gång ett ungt par som letade efter ett eget hus där de kunde bo tillsammans för all framtid. Ett eget hem där barn skulle växa upp, födelsedagar och julaftnar skulle firas och avslutas med ett gammalt lyckligt par gungandes i varsin gungstol. Ett hus där en lycklig familj skulle bo.

Jag har aldrig berättat början på historien om vårt hus. Det hela började 2008. J och jag ville lämna vår fina lägenhet och skaffa något som var vårt eget. Vi tittade på en del hus, antingen var det bra pris, men dåligt skick. Vi som har tummarna mitt i händerna kände att vi skulle behöva hantverkare till det mesta och då skulle slutsumman sluta på samma pris som ett nyare hus. Att bo i ett renoveringsobjekt var inte heller något vi längtade efter. De hus som var i fint skick kostade desto mer, nästan lika mycket som att bygga ett nytt. Ett nytt som vi i stort sett kunde få precis som vi ville.

Våren 2008 skrev vi upp oss på kommunens tomtlista och redan efter två veckor var vi med tomt. Vi fick vårt förstahandsval, en hörntomt längst i en vändzon. Allt gick fortare än vi någonsin kunnat drömma om. Det var en del tvekande, men vi bestämde att det var nu eller aldrig. De kommande veckorna tillbringades bländrandes i huskataloger, besök hos husleverantörer och på tomten.


bild:privat. Vår tomt 2008

Fortsättning följer med val av husleverantör

Hoppas att ni har njutit av internationella kvinnodagen och att ni får en fortsatt fin måndagskväll.

KRAM

1 kommentar:

  1. Åh, vad spännande att höra om er hushistoria! :-) Vi ska också bygga... De började gräva på tomten idag! Så härligt att det äntligen är på gång! :-)

    SvaraRadera

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...