25 januari 2012

Chokladmousse

Har ju nästan glömt bort att jag skulle ge er recepten från version av Halv åtta hos oss. Vi börjar bakifrån på menyn, så först ut blir då efterrätten! Chokladmoussen var himmelsk. Maken och jag turades om att rensa skålen med slickepotten!

Mörk chokladmousse med honung och hallon, 6 portioner
200g mörk choklad (70%)
1/2dl flytande honung
3 ägg
5dl vispgrädde
3dl färska hallon
Hallonsås
250g frusna hallon
1-3msk florsocker
1.Smält choklad och honung i vattenbad eller i omgångar i mikron(tio sekunder i taget). Låt svalna lite 2.Vispa äggen luftiga och blanda med chokladen under ständig omrörning.
3.Vispa grädden och vänd ner den lite slarvigt utan att röra om för mycket.
4.Rör försiktigt i hallonen, men spara några till dekoration.
5.Häll upp i sex små formar, koppar eller glas. Ställ i kylen i minst två timmar.
6.Gör hallonsåsen under tiden. Värm frusna hallon försiktigt i en kastrull. Tillsätt florsockret lite i taget och smaka under tiden. Mängden socker beror på hur syrlig du vill ha såsen. Koka sakta i fem minter och sila. Hit kan du förbereda.
7.Dekorera moussen med färska hallon. Ringla över hallonsås eller servera vid sidan om.


Recept lånat från Fixa festen - proffsens bästa tips för en lyckad fest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...