Mörk chokladmousse med honung och hallon, 6 portioner
200g mörk choklad (70%)
1/2dl flytande honung
3 ägg
5dl vispgrädde
3dl färska hallon
Hallonsås
250g frusna hallon
1-3msk florsocker
1.Smält choklad och honung i vattenbad eller i omgångar i mikron(tio sekunder i taget). Låt svalna lite 2.Vispa äggen luftiga och blanda med chokladen under ständig omrörning.
3.Vispa grädden och vänd ner den lite slarvigt utan att röra om för mycket.
4.Rör försiktigt i hallonen, men spara några till dekoration.
5.Häll upp i sex små formar, koppar eller glas. Ställ i kylen i minst två timmar.
6.Gör hallonsåsen under tiden. Värm frusna hallon försiktigt i en kastrull. Tillsätt florsockret lite i taget och smaka under tiden. Mängden socker beror på hur syrlig du vill ha såsen. Koka sakta i fem minter och sila. Hit kan du förbereda.
7.Dekorera moussen med färska hallon. Ringla över hallonsås eller servera vid sidan om.
Recept lånat från Fixa festen - proffsens bästa tips för en lyckad fest
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥