28 februari 2011

Spira. I väntan på våren och att rabatterna ska börja spira passar jag på att visa härliga textilier från Spira Inredning. Cirkusmönster, blommor och enfärgat linne i härliga sommarfärger."Att spira är att vara i långsam, säker, ständig rörelse, uppåt, framåt och vidare." Vem vill inte vara prinsessan på ärten ovanpå den härliga madrasshögen?


Bilder Spira Inredning

26 februari 2011

Lace.Den 11 mars lanserar Boråstapeter en ny tapetkollektion, Lace. Blommor, spets och paisley i pastellfärger. Lace är en tapetkollektion för personer som tilltalas av det mjuka och värnar om sin feminina sida men som samtidigt vet vad de vill ha och vågar ta för sig. Designen suddar ut ett eventuellt motsatsförhållande mellan sött och tufft. Genom att överdriva den romantiska stilen blir resultatet snarare kaxigt och vågat än snällt.Urdrag ur Boråstapeters pressmeddelande

25 februari 2011

TGI Friday. Äntligen veckans bästa dag. Dagen i snabba drag är fredagsfin med nyinköpt cognacsfärgat dubbelskärp, lounge-besök med goda vänner, ljusmys med fina alla hjärtansdagspresent och avslutas med senaste numret av Residence och Let´s Dance. Hur såg er fredag ut?

24 februari 2011

Reidar. Namnet förknippar jag mest med den äldre herren i Rederiet, men nu är det dags för en annan Reidar att ta plats i hemmen. Den nya versionen är helt i aluminium, stapelbar och med hål i sitsen. Passar lika bra inne som ute. Stolen är en av IKEAs alla vårnyheter och kostar 499kr och finns i flera fina färger som passar perfekt att mixa om man vågar! Bonus är att designern heter Ola Wihlborg, även känd för att ha formgivit denna pärla.

23 februari 2011

Annukka. Fin fågel i trä med svart grafiskt tryck av duktiga Sanna, som även är känd för sina Marimekkomönster, är dagens vill ha. Finns i två olika varianter i mörk eller ljus ek. Går att klicka hem här.

Bild lånad av Sanna Annukka

22 februari 2011

Vetenskap. Artprints med fjärilar och andra insekter från Hagerdornhagen, skolplanscher med djur och växter och antika medicinflaskor i glas. Detta är en trend som började någon gång innan snön kom och dessutom verkar trenden hålla i sig. De populära artprintsen är dagens Kakaoplansch och finns snart på varenda blogg och reportage i inredningsmagasin. Gamla planscher från förrförra generationen går säkert att fynda på loppis om man har tur. Jättefin detalj i arbetsrum eller barnrum. Lärorika och fina.

Bild lånad av Linda Åhman

21 februari 2011

Acapulco. En av 50-talets mest populära semesterorter Acapulco är i ropet igen. Denna gång är det inte som Mexicos solparadis, utan som en av På spårets slutdestinationer i fredags och inredningsdetalj i Bygglov. Den vackra stolen är dessutom tillverkad i Mexico. Finns både till vuxen och barn och fungerar lika bra ute som inne. Går att klicka hem hos Svenssons om du har fyra tusenlappar över.

Bild lånad från nätet

20 februari 2011

Vår. När man slog upp ögonen i morse trodde jag att det var sommar. Klarblå himmel och sol utanför fönstret. Härligt härligt. Termometern visade däremot -13. Dock har dagen varit underbar. Promenad, bus med Älsklings brorsbarn och för att förhöja vårkänslan ännu mer har ett parasoll inhandlats på det stora varuhuset. Får ju passa på även fast det bara är i slutet av februari. Dessa härliga bilder från IKEA får mig att längta ännu mer efter solen och värmen.

Bilder lånade av IKEA

17 februari 2011

Lamino.I föregående inlägg visade jag elefanten som står högt på min önskelista och som jag snart hoppas kunna bocka av. En annan sak som finns på önskelistan, men som förmodligen aldrig kommer att bockas av, är Yngve Ekströms klassiska Lamino. Ek och grått fårskinn. En möbel man aldrig tröttnar på och som blir finare med åren. Att den påminner mig om favoritön Gotland gör att mitt hjärta bankar ännu mer. Under tiden jag samlar och drömmer har jag unnat mig en mini-Lamino. Verkade så enkelt på hemsidan, men när den damp ner i brevlådan häromdagen och jag öppnade kuvertet fick jag en smärre chock. Mini-delar, visst den är en mini men inte så miinii, och en lång instruktion. Fick pausa efter halva då jag läst mig till att träet ska kokas lite för att kunna böjas. Jaja klädsel till fåtöljen ska inhandlas i helgen och sen får jag väl testa mitt tålamod. Fortsättning följer...
Elefant.Ett djur som fascinerar mig är elefanten. Trots sin stora kropp och klumpighet har den ända små vänliga ögon med glimten i. Hade en underbar dagisfröken som älskade elefanter. Örhängen, halsband, kläder ja till och med hennes blommor var så kallade elefantöron. Kanske just därför som detta djur har en speciell plats i mitt hjärta. Elfanten från Rosendahl är nästa detalj som jag vill pryda mitt hem med. Precis som min lilla apa är elefanten formgiven av Kay Bojesen.

Bild lånad av casanovafurniture.dk

16 februari 2011

75. I år firar en av mina favoritformgivare 75års jubileum. Alvar Aalto är känd för sina mjuka, enkla och stilrena former. Vasen Savoy finns idag i de flesta hem och har blivit en riktig klassiker, som passar i alla sammanhang. För att fira detta jubileum lanserar Iittala en kollektion av just vasen Savoy i miniformat. De nya vaserna kommer att tillverkas i originalfärgerna klar, vit, azurblå, rökgrå, grön och riobrun. Dessa sex vaser kan köpas i en elegant presentförpackning. Kronjuvelen utöver de sex vaserna är så klart den röda vasen som levereras i en träkub tillverkad i Aaltos favoritmaterial finsk björk.

Bild lånad av mynewdesk.com

15 februari 2011

Retro. Ikeas lampnyheter för 2011 känns väldigt retro. Charmiga och enkla. Vad tycker ni?

Lampor Torna, Minut och Marby finns på de flesta varuhus och kostar från 199kr och finns i många olika modeller. Ta en tur till närmaste varuhus i helgen vet ja!

14 februari 2011

Svalt skandinaviskt. Sahara fåtölj finns hos Svenssons. Kruka Skagerak och kaffekopp Swedish Grace, Rörstrand. Grå soffa Solid från Swedese. Plansch Björkskog av Isa och lampor Octo Pendel. Härliga sittkuddar i fårskinn från Inredning Etc. Mina favoritbord Flower Mono från Swedese.

13 februari 2011

Blåsippor=vår.Vilken härlig helg! Sol, gnistrande snö och ledighet. Efter en härlig promenad igår som slutade med lite nya vårkläder och ett besök i blomsteraffären. Med mig hem fick jag en fin glaskruka med blåsippor. Dessa avnjuts inomhus för tillfället, men när tjälen släpper ska de placeras ut i rabatten så att jag kan njuta av dom i flera år framöver.
Blåsippor är absolut vår ♥

Bild privat

11 februari 2011

Hej alla glada fredagsfirare. Vintern är tillbaka för fjärde eller är det femte gången? Vinden viner runt knutarna och på ett sätt är det riktigt mysigt. Färska räkor, aioli och vitt vin har avnjutits ikväll. Nu är det fredagsmys. Hur har ni firat fredag?

10 februari 2011

Den där Göran.Häromsistens nämnde jag diskbaljan Boholmen och nu är det dags för mannen som florerat en del på bloggarna ett tag, nämligen Göran. Ikeas ihopfällbara bord i plywood är kanske inte det snyggaste au naturel men har stor potential. Pryd skivan med ett fint citat, schackrutigt a la tomteverkstaden på julafton eller varför inte ett palett-tema? Har du slut på idéer passar Göran även utmärkt som långbord och loppisbord.
Hur skulle du utsmycka Göran?

Bilder Livet Hemma

9 februari 2011

Wohoo. Vilken tävling! Underbara bloggerskan House of Philia har tillsammans med fina Länna Möbler en tävling där vinsten är en valfri BL3 från Bestlite. Vilken dröm att få ha en sådan fin lampa bredvid favorithörnan i soffan. Jag vill ha en svart, nej creme eller varför inte en vit? Slutar förmodligen med en svart.
De fina Bestlite-lamporna kallas även för Churchill-lamporna, då han hade äran att ha en på sitt skrivbord. Så alla bloggisar klicka in hos HoP och var med och tävla. Jag håller tummarna för vinst och önskar er lycka till!

8 februari 2011

Boholmen. Ikeas diskbalja Boholmen är en sådan produkt som jag verkligen gillar. Bara fantasin sätter stopp för dess användningsområden. Livet Hemma tipsar om att den kan användas som lökförvaring. Extra kul att man kan skriva med vit krita på den! Perfekt för ett välbehövligt fotbad. Tidningsförvaring, legolåda, champagnekyl eller varför inte som just som diskbalja? Framförallt är den svart, snygg och enkel och absolut välkommen in i mitt förråd som förvaring när projekt isolering är avklarat.

Bilder Livet Hemma och Google

7 februari 2011

Mono. En av mina favoritmöbler hemma är vårt vita Flower Mono-bord från Swedese. Detta fick stå modell häromdagen när kameran var framme. För tillfället är temat svart och vitt. Vad annars?

Här samlas kiwis, Iittala-skål, ekollon-vasen från Svenskt Tenn och Ikeas ljusstake Björkefall. De små händerna som hänger på kanten tillhör en annan favorit, nämligen Kaj Bojesens lilla apa. Bild privat

6 februari 2011

Sunday.Idag känns det nästan som våren är på väg. Fågelkvitter, gräsmattan tittar fram under snön och det är plusgrader. Skönt. Helgen har som vanligt bara visslat iväg, men vi har ändå hunnit med mycket. Större delen av fredagen tillbringades i Malmö och gårdagen i Kristianstad med familjen för att fira pappa. En riktig Skåne-helg kan man säga! Söndagen inleddes med en välbehövlig sovmorgon och nu är Älskling och vårtvättar bilen och jag hamnade framför datorn. Tänkte visa lite fotografier från den senaste om-möbleringen. Vet att vissa är nyfikna. Resultatet av matrum och tv-rum byter plats blev såhär.



Bilder privata

5 februari 2011

Rörstrand ♥ Lovisa Burfitt. Talangfulla Lovisa har tillsammans med Anna Lerinder formgivit och designat en ny kollektion bestående av espressomuggar, kaffemuggar, assietter, kakfat och en porslinsask. Den fina lilla asken får gärna flytta in på mitt sängbord. Perfekt för smycken.

Pressbilder på kollektionen Mademoiselle Oiseau från Rörstrand

3 februari 2011

Grå.Under årets mest grå dagar passar Alcro på att presentera sin nya färgkollektion ad.grey. En kollektion bestående av tolv olika nyanser av grått. Grå kulörer är mindre dramatiska än svart och vitt. Grå toner fungerar lika bra om du vill återskapa en klassisk miljö, som om du vill skapa en extremt modern känsla. Eller blanda de två. Sammanfattningsvis passar det alla, oavsett ålder och stil. Perfekt.



Varför inte kombinera de grå tonerna med fina nyheter från Muuto. Fina krukan Outside in i gummierat plast finns i två storlekar från 180kr. Brödfatet Wicker är en favorit hos mig och finns i både en mörk och en ljus grå kulör. Härliga muggarna Everyday Holy säljs i 2-pack och är handgjord i glaserad porslin. Muggarna kan kombineras med karaffen och mjölkkannan Flow. Allt går att klicka hem hos Urban Living. Pressbilder Alcro och Urban Living.

2 februari 2011

Inte min dag. Motgångar på jobbet, ont i magen och ett mail jag önskar är borta imorgon och att allt bara var en dålig dröm. Nu får tårarna torkas och motgångar-stärker-tankar tänkas.

1 februari 2011

GungGung. På min jakt efter en härlig gungstol, helst begagnad som jag kan få måla och piffa alldeles själv, sprang jag på denna genialiska möbel. Fantastisk. Så enkel kombination av gungstol och vagga att man blir helt mållös. När barnet blivit för stor för vaggan kan Rockid förvandlas till en gungstol. Bra idé som förmodligen räddar många föräldrar från sömnlösa nätter.

Bild lånad av Petite Planet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...