11 september 2011

Barcelona

Det blev en oplanerad bloggpaus denna helg. Hoppas att ni inte har saknat mig alltför mycket. Tänkte visa lite bilder från vår weekend i Barcelona. Kan varmt rekommendera denna stad och ni går i Barcelona-tankar.

La Boqueria, den stora saluhallen, sålde allt från fruktsmoothies, godis, kött till fisk. Absolut en upplevelse att strosa runt och titta på all mat och perfekt att inhandla dagens lunch, en enkel fruktsallad för några ynka euros.


Gaudis otroliga arkitektur och anda finns och känns över hela Barcelona. Den mest kända byggnaden är Sagrad Familia. Den stora katedralen som aldrig verka bli färdigställd. Otroligt magnifik.

Den soliga och vackra strandpromenaden utmed marinan med alla lyxyachter leder till ett stort köpcentrum och stadens stora akvarium L'Aquárium, som även fick sig ett besök. Hajar, rockor, bläckfiskar, pingviner och Nemo och hans vänner. Absolut värt ett besök en dag när vädret inte är det bästa.


Barcelona är verkligen en toppenstad som har det mesta. Storstadspuls absolut, men även nära till stranden och Medelhavet om man känner för en dag på stranden. Mycket människor och trafik. Vi vågade inte ta steget att hyra en vespa utan hoppade på en av många turistbussar som visade oss varenda vrå av staden. Värt varenda krona och ett stort plus för de friska vindarna på bussens tak. Vad som fick följa med Älskling och mig och som upptog större delen av mitt bagage visar jag en annan dag.


Ádios
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...