11 juli 2011

Detalj.Dagens detalj är denna lilla trämekanism formad som en miniversion av Alvar Aaltos Savoy-vas. Den lilla träbiten används flitigt vid potatiskokning. Den håller upp grytlocket vilket resulterar i att vattnet inte kokar över. Savoy-biten är inköpt i Iittalas butik i Malmö, men finns säkerligen på Iittalas outleter runtom i Sverige. Kul present till den som har allt.

Senast träbiten var i aktion var igårkväll då ljummen potatissallad stod på menyn. Enkelt och lätt.


4 portioner
Blir allra godast med fransk, grovkorning senap. Går bra att göra dagen innan.
Späd i så fall bara med lite vanlig yoghurt eller fil i före servering.
8-10 potatisar (fast sort)
1 rödlök
2dl créme fraiche
1/2tsk salt
2-3msk fransk senap
1/2dl hackad dill
2-3msk kapris
dillvippor
Skala och dela potatisen i bitar. Koka den precis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skiva löken.
Blanda créme fraiche, salt, senap och dill. Häll av vattnet från potatisen och vänd ner såsen och löken.
Garnera med kapris och dill.Mums!

1 kommentar:

  1. Den lilla saken ska jag försöka hitta. Älskar sådana där små men väldigt användbara onödigheter... :)

    Härlig blogg!

    SvaraRadera

Stora som små kommentarer är uppskattade. Blir glad varje gång, tack ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...