Cake popsen på grått fat från Mateus-servisen tillsammans med Kakboken, en söt liten prenumerationspresent från tidningen BAKA. BAKA är numera min favorittidning. Första numret är välbläddrat och jag hittar nya saker varje gång ♥
Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad
Dekoration
Grillpinnar
Sidenband.
Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Dekorera till sist med ett litet sidenband som du knyter runt pinnen.
Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar (blev den för min del) tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen, observera bara att det ska vara en smakfri olja och inte oliv eller liknande.
Annat litet tips om man vill ha Cake Popsen helt runda och inte som jag ha dem ställda på ett fat är att använda sig av en bit oasis och sticka i pinnarna i när de ska torka.
Lycka till!
Recept hittat hos Anna
Mums, dom ser jätte goda ut. Kan man lägga en beställning till midsommar ;). Kram Snigelmamman
SvaraRadera