Pajdeg:
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel)
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
Fyllning:
1 l färska kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1,5dl crème fraiche eller gräddfil
1,5dl riven västerbottenost.
1 dl hackad gräslök
peppar
Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.
Pajer är såååå gott, speciellt med svamp i. I veckan ska det serveras tacopaj här hemma.
SvaraRaderaHa en trevlig helg
Kram //ZR//