20 juli 2012

Livstecken

Ja, jag lever. Semestern håller mig i ett underbart grepp. Härliga sovmorgnar, sena kvällar och underbara dagar trots regn. Jag har inte glömt er och mitt hjärta slår volter när jag ser att ni inte glömt mig. Två veckor har passerat och vi har hunnit med massor. Hemmapyssel, spabesök och annat semestermys. Ikväll har jag försökt packa, men verkar ha drabbats av packningsfrossa. Jag är usel på att packa. Jag kan i ärlighetens namn inte veta vad jag vill ha på mig på tisdag. I nuläget behöver vi släpkärra. Efter lite rensning imorgon hoppas jag komma iväg med en lätt packning. Hmm tror jag på det själv?
//pinterest

5 juli 2012

Äntligen

Lyckades stöka undan det sista inför semestern redan idag vilket innebär att imorgon är det sovmorgon och första dagen på en lång ledighet. Känns underbart. Fri från alla måsten. Fri som en fågel. Ska dock försöka hålla dig så uppdaterad som möjligt, men bli inte arg på mig om det blir allt för sällan. Ni vet, jag har ju semester.

4 juli 2012

Bakdag

Efter en lång och smått jobbig dag på arbetet fick jag en sådan faslig lust att baka. Baka för att glömma dagens svårigheter. Snart snart är det semester. Längtar mer än någonsin. Baklusten resulterade i superenkla pizzabullar. Perfekt för sommarens utflykter. Lika goda kalla som varma.

Pizzabullar 20st
10dl vetemjöl
3tsk bakpulver
1tsk salt
125g mjukt smör
4dl mjölk
Fyllning
1,5dl ketchup
2dl riven ost
2dl strimlad skinka
Oregano

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål
2. Klicka i smöret och finfördela det i mjölet.
Tillsätt sist mjölken och arbeta snabbt ihop en deg
3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på ketchupen.
Fördela skinkan och osten jämnt över degen. Avsluta med lite oregano
4. Rulla ihop och skär i 20 bitar
5. Ställ i pappersformar och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 2 minuter

 /Tasteline

3 juli 2012

Semesternöje

Visst är det härligt att krypa upp i solstolen med en spännande bok? På mitt nya osynliga sängbord ligger en hög med gott och blandat, som snart ska få följa med ut i solen. Sängbordet köptes här samma dag som detaljerna i detta inlägg. Vilka är era favoritböcker?

2 juli 2012

Skattgömma

Blir man inte extra glad när man efter städning belönas med fin present? I dagens fall städades belöningen fram. Bakom fåtöljen hade finfin papperspåse från detta favoritställe gömt sig. I flera månader faktiskt. Enda sen april för att vara mer exakt. I de flesta fall brukar påsarna vara tomma, just för att jag gillar att samla på dom. Idag, till min stora förvåning, var den inte tom. Fint inslagen i svart silkepapper låg den minsta trähanden från danska Hay i sällskap med svarta saxen även den från Hay. Hur hade jag kunnat glömma dessa godingar?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...