28 juni 2012

Sommarfräscht

Nytvättade sängkläder, torkade utomhus, finns det något bättre? Fyndade prickiga marininspirerade påslakan från Åhlens är nya favoriter. Vita maxikuddar från H&M och je toile-mönstrade kuddar från Ikea. Ska bli härligt att krypa ner med en bra bok när solen är på väg ner. Snart dags för jordgubbar och fotboll.

27 juni 2012

Mittiveckaninspiration

Snart bara en vecka kvar på jobbet. Sen är det semester. Gotland. Längtar så att det värker. Doften, kargheten, dialekten, känsla av att vara på världens bästa plats. Hjärtan bankar extra för fina huset som hade blivit ett perfekt sommarhus. Tänk att få svalka sig med hemmagjord flädersaft och nybakta kanelbullar i syrenbersån eller sova middag på verandan. Inte helt fel eller hur? //Hemnet

26 juni 2012

Avkoppling

Hade regnmängd varit en OS-gren hade södra Sverige vunnit med hästlängder. Ovädernas oväder verkar ha drabbat oss och mer spås vara på intåg. Regn regn regn. Jag blir galen. I ren uttråkelse spontanbokades en weekend på Asia Spa i Varberg efter tips från söta Frida. Om några helger är det då dags för bad, bastu och ren avkoppling. För att höja mysfaktorn ytterligare får det gärna smattra på rutan från ett varmt sommarregn. Då är det tillåtet, men bara då. Sen får det vara nog. Den här kvällen tillbringas i soffan under en pläd med en bra bok. Premiären av Allsång ska ses lite senare. Kanske lyckas få lite sommarfeeling ändå...

// Varbergs stadshotell

24 juni 2012

Söndagssvep

Midsommar. Stora förväntningar. Sol, lekar och mat i mängder. Slutade som vi tänkt minus sol. Regn regn regn. Ska det aldrig sluta? Hemmagjorda jordgubbstårtan är numera tradition och lika god år efter år. Vattnas i munnen bara vid tanken. Hur var din midsommar? Trots mina och underbara F:s tårttalanger är denna tårtornas tårtbok en nykomling på min bakboksönskelista. Linda Lomelinos tårtbok är underbar. Måste vara en pärs att bara välja vilken av godingarna man ska börja med. Provbläddra här och se om du kan motstå frestelsen. Mums.
Häromdagen fyllde världens goaste sötnöt fyra år och det firades såklart. Mitt och makens stora paket innehöll tavla med motiv Carl från Sammy Rose. Enkelt, blått och perfekt för ett pojkrum. Verkade uppskattat då goingen på frågan var han skulle hänga den svarade 'På väggen förstår du väl?' Ärligheten själv. På lördag är det dags för nästa sötnos att fylla år. Lite äldre än fyra, men lika go ändå. Planschen är köpt hos Sveas Design och Vintage, omslagspapper hos Lagerhaus och vimpelsnöre är enkelt gjort med hjälp av washi tejp och lite tålamod.
Nu när badrummet fick en bänk med plats för lite förvaring önskar jag mig denna korg från Afro Art. Korgen är handgjord i Senegal och varje exemplar unikt. Me Love. Denna fina weekendbag står det mitt namn på. Eller jag inte på riktigt, men ni vet vad jag menar. Swedish Hasbeens gör inte bara träskor, utan även skärp och väskor som denna skönhet.
I allt detta regnande får man snart leta fram höstjackan. Varför inte matcha med en fin sjal från Beck Söndergaard i vårkulören rasberry rose? Goda vänner ska gifta sig i augusti och jag håller alla tummar för att utomhusbröllopet ska klara sig undan regnet. Denna outfit från H&M är en av många kandidater för min del. Jag har alltid lika svårt att bestämma mig. Antingen hittar jag inget som jag tycker passar eller så hittar jag massor. Till denna fest har jag massor med alternativ. Det är långt till augusti så jag får ha lite is i magen.

20 juni 2012

Badfix

Har länge sneglat på Molger och tänkt att han skulle passa bra i vårt tomma hörn i badrummet. Det som satt käppar i hjulet var kulören. Mörkbrun eller björk. Uscheliusch. Häromdagen när jag ojade mig sa maken till mig att köpa bänken och lovade att han skulle trolla lite. Igår kom den hem. Vit. Precis som jag vill ha den. Tack snälla älskade. Nu pryds bänken av badlakan och handdukar. Perfekt förvaring. Även favoritprodukterna från Sephora fick plats på ett hörn.

19 juni 2012

Fikastund

Idag för första gången på länge blev det en fika på terassen. Varmt och skönt. Senaste katalogen från Svenssons låg och väntade på mig i postlådan när jag kom hem från jobbet. Härlig inspiration och perfekt i solskenet. Har solen varit på besök hos dig också?

18 juni 2012

Nätvide

Anna Efverlund och Maria Vinka, båda designers på IKEA, har tillsammans skapat en härlig textilkollektion med inspiration från världens alla hörn. Kollektionen Näsvide finns på varuhusen under augusti. Tanken med kollektionen är att man ska våga. Våga blanda mönster och kulörer. Rutigt med randigt. Rött och grönt. //Ikea Livet Hemma

14 juni 2012

Trädgårdsdukning

Snart en vecka kvar till midsommar. Högtiden som man verkligen vill fira utomhus i solsken. God mat, lekar och härliga skratt. Allt för ofta får den dock firas inomhus. I år hoppas vi på motsatsen. Ikea Livet Hemma bjuder på inspiration för utomshusdukningar med lite Gotlandstvist. Det härliga bordet och bänken, som jag tyvärr inte minns namnet på, är stora favoriter. Brickan och ljusstaken gömmer sig i skåpen här hemma. Vad säger du? Ska vi inte bara bestämma att solen skiner på midsommarafton, så kvällen kan tillbringas i hänggungan med en god drink? Låter bra eller hur?

13 juni 2012

Sennerholts hem

Nyheten att den grafiska illustratörens hem är till salu spred sig som en löpeld i bloggvärlden. Nu verkar det till och med som bostaden är såld. Therese Sennerholt är vida känd i Sverige för sina grafiska affischer och samarbete med inredningsgurun Lotta Agaton, vars lägenhetsbilder spred sig lika snabbt då denna var ute på marknaden. Härliga bilder för oss grafiska nördar. Luta dig tillbaka och njut. Förresten du missar inte väl den nya kollektionen som släpps på fredag? //Hemnet

12 juni 2012

Maison Martin Margiela

Veckans största bomb vecka tjugofyra är än så länge H&Ms samarbete med Maison Martin Margiela. Ryktena började spridas för några dagar sen. Var det sant? Är det bara ett rykte? Nu är det nästa för bra för att vara sant.

MAISON MARTIN MARGIELA är ett av de främsta och mest inflytelserika modehusen sedan trettio år tillbaka. Det känns otroligt spännande att presentera det här samarbetet, som kommer att ge modeälskare över hela världen chansen att bära specialdesignade plagg av MAISON MARTIN MARGIELA. Det blir en modehändelse att minnas“, säger H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch.

Kollektionen kommer att innehålla mode och accessoarer för både dam och herr. Enda gruset i mitt öga är att jag önskat en liten inredningskollektion också. Vem vet? H&M kanske överraskar igen. Maison Martin Margielas Matrioshka - Poupées Russes har jag suktat efter länge. Hade suttit som en smäck på sideboardet bakom soffan. Nio stycken ryska dockor i vitaste Margielavitt. Går att klicka hem här. Snälla maken, hoppas att du läser detta

11 juni 2012

Konst(igt)

Tavelvägg nummer två är snart redo att monteras upp. Fram med spik och hammare, men först ska pusslet läggas på golvet. Alltid bäst att provhänga tavlorna på golvet innan man höjer hammaren. De stora motiven är klara, bara de mindre kvar. De som fyller upp och ger det där lilla extra. Nordic Collective Design är perfekt när man som jag är på jakt efter det där lilla extra till bra priser. Motivet Mustaschmannen föll jag för direkt och det svartvita temat kommer att prägla väggen. Har svårt att bestämma mig för vilka mer jag ska klicka hem. Den här, denna, Black Feathers eller varför inte denna? Inga konstigheter eller hur?

10 juni 2012

Söndagssvep

Var tar veckorna vägen? Några få kvar sen är det semester. Längtar så att det nästa är smärtsamt. Fyra långa lediga veckor med maken. Inga måsten, inga rutiner, bara få göra det man känner för. Fick lite semesterkänsla redan igår. Strålande solsken och lunch utomhus. Dagen tillbringades i Karlskrona. En ny matta fick följa med oss hem. Siri är en plastmatta från Pappelina, som vi spanat på ett tag och igår var det då dags. Ut med den handknutna ullmattan, som jag förvisso fortfarande är lite förälskad i, och in med den ljusa. Det negativa med den gamla är att den är brun. Hade den varit grå hade den fått vara kvar. Nya stolar och björkbordet blir vitt, sen är vi i mål med matdelen. Är man i Karlskrona får man inte missa The Home Company i backen på Borgmästaregatan. Måste vara Blekinges inredningsaffär nummer ett. Kunde inte hålla fingrarna borta från Playtypes härliga planscher. Ett stort svart B fick äran. Nu är det bara lite smådetaljer sen ska tavlorna upp på väggen i matdelen. Fick äntligen tag på en ram till David Ehrenstråhles affisch 2012 Guide de la ville Paris. Måttet 42x70 underlättade ju inte precis. Hade hoppats på Ikea, men tji fick jag. Fick suga på den karamellen ett bra tag tills jag lyckades hitta Ram och Tavla. Finfina ramar i rätt mått till bra priser och väldigt snabb leverans. Mitt val föll på ram 347 i compositmaterial. Supernöjd! En annan sak som jag är nöjd med är våra konsolhyllor som har hängt med ett tag nu. Perfekt för stilleben och förvaring. Vanlig mdf, som sprutlackerats och monterats upp med konsoler. Enkelt och snyggt, tycker jag i alla fall! Förresten du har väl inte missat att superbloggerskan Frida har haft premiär för sitt digitala inredningsmagasin. Finns nu i min tidningskiosk i iPaden. Så fint och inspirerande och absolut värt sina femton kronor. Maken är nöjd också då det blir ett pappersmagasin mindre på soffbordet. Go Frida! Söndagseftermiddagen har tillbringats med premiärnumret av Trendenser, Damernas värld och smulpaj med hallon och nektarin. Mums!

Ja i dagens svep blev det mest hemmaprojekt. Så blir det ibland.
Go söndag på er vänner!

7 juni 2012

Väskhemligheter

Min man förundras ofta hur mycket saker jag får plats med i väskan. Ja, innehållet ska ju kunna rädda alla möjliga situationer, så min väska är alltså fullproppad! Plåster, sykit och alla små underbara saker ryms i innerfacket. Det som skumpar löst är rosa kalendern från Ordning & Reda, favoritrouget Fresh och Reflex Cover från Make Up Store, som räddar mig från mörka ringar, och en mascara är med mig varje dag. Fin anteckningsbok med Eiffeltornet och ett litet usb-minne för alla idéer som poppar upp. Hårsnoddar och en litet skoputsarkit är ett måste då skorna helst ska vara välputsade.
Vad har du i din handväska?

6 juni 2012

Examenstips

Har du haft en fin nationaldag? Härligt med ledighet, hade dock önskat lite solsken, men man kan ju inte få allt här i livet. Snart har första veckan i juni passerat och vissa ska snart ta steget ut i vuxenlivet och lämna grundskolan. För vi har tagit studenten, fy vad vi är bra! Den dagen minns man med glädje och som en stor milstolpe i livet. Duktiga Frida har tillsammans med Ikea Livet Hemma tipsat om en fin grafisk dukning i svart och vitt inför den stora festen. Mest gillar jag digestivekexen med brieost och oliver. Garanterat kvällens snackis och smakupplevelse. //Styling: Frida Ramstedt. Foto: Bodil Bergqvist

5 juni 2012

Nationaldagen

Fredagskänsla finns det något bättre? Denna vecka belönas vi med två. Härligt. Önskar bara att maken satt vid min sida här i soffan. Blir inte alltid som man önskar. Morgondagen firar vi tillsammans. Sveriges nationaldag. Inte i närheten av Norges version, men för mig räcker det med att vara ledig, hissa flaggan på köksbordet och njuta. Hur firar ni?

4 juni 2012

Gotlandstips

Den här nystartade mötesplatsen full med tips och utflykter för gotlandsresenären fann jag häromdagen och den kommer att bli välbesökt under denna sommaren. Talangfulla Maria Soxbo med fina Husligheter och Emma Aspelin är tjejerna bakom sidan. Tillsammans med sina gotlandsvänner har de samlat alla platser värda att besöka. Jippie vilken bra idé! //Husligheter

3 juni 2012

Söndagssvep

Nu hörrni är det äntligen juni! Månaden då sommarlovet börjar, midsommar, semester för en del, nationaldagen, men framförallt lika med sommar. Syrenen i full blom, lupinerna är på gång och ja det är härligt. Välkommen årets första sommarmånad. Denna dag har minst sagt varit upp och ner. Vi, jag, är inte van vid att släcka sänglampan vid halv fyra snåret. Himmel vad jag är trött idag. Efter årets bästa trettioårsfest är man matt. Härligt matt. Tack snälla söta R och C för en härlig fest! Det är inte bara jag och maken som varit upp och ner idag, även favoritkudden från Svenskt Tenn har hamnat på sniskan. Ny trend kanske?
I ett försök till att piggna till blev det en runda till det stora varuhuset och hem kom vi med nya bestick. Löja har vi spanat in ett tag och idag var det tydligen sista dagen för ett erbjudande på just Löja, så vi kunde inte låta bli. Jag längtar till mina pionbuskar i trädgården är så stora och kraftiga att jag törs använda dom som snittblommor. Nu för tiden tycker jag det är förargligt att klippa i buskarna då de ännu inte har så många blommor. Därför blev det i fredags ett besök hos favoritblombutiken och ett härligt knippe pioner fick följa med hem. De stora rosa knopparna är härliga som dom är, men det bästa är ju när de härliga blommorna nästan är överblommade. Stora, maffiga och underbara. En vårnyhet som jag verkligen ser framemot är Mini Empires samarbete med Bookbinders Design som jag upptäckte via denna fina bloggen. Dalecarlia är kollektionens namn och betyder Dalarna på engelska. Inspirationen är givetvis hämtad från just Dalarna och folklore. De klassiska djuren har fått ett mer nordiskt utseende. Kollektionen börjar säljas i Book Binders butiker från och med 25 juni, men tjuvstartar redan den 18 juni i webshopen. En annan nyhet som jag verkligen ser framemot, fast som jag får vänta på några månader, är designsamarbetet mellan Lindex och italienska Missoni. Wow kan det bli bättre? De klassiska mönstren tillsammans med en av Sveriges klädkedjor. Det bästa av allt är att en del av intäkterna går till bröstcancerforskning. Kollektionen består av dam-, barn- och underkläder samt accessoarer och börjar säljas i slutet av september. En anledning till att längta till slutet av sommaren. Förmodligen den enda också.

// Weronica, Lindex, egna och Mokkasin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...