31 januari 2012

Beroende

Kan inte låta bli. Har abstinens när jag inte är där. Timme efter timme. Ruskänsla. Är ni också www.pinterest.com-beroende? Jag är! Finns det avvänjning? Vill jag sluta? Nej, I'm in love
Bildcollage pinterest

sthlm

Snart bär det av till huvudstaden och här är några av de butiker som jag hoppas hinna med att besöka. Hinner jag inte så är det inte hela världen, men det hade varit kul! Vi är ju där för att njuta och ta hand om varandra också. Tur att bästaste svägerskan också ska med så att det inte bara är jag som är shoppinggalen R.O.O.M, Svenskt Tenn, Asplund, Nordiska Galleriet och Stockhome. Here we come!

29 januari 2012

Söndagssvep

Slut på vecka fyra. Årets femte vecka tillbringar jag solo, då maken är på jobbresa på varmare breddgrader. Kommer sakna mitt hjärta. Dagen har varit bättre än gårdagen, tack och lov. Nu ser vi framemot våren, ljusare tider och vår weekend i Stockholm. Mycket fina vårkläder hos H&M i år. Inget hemklickat än även fast det har varit nära. Tänkte vänta och se plaggen live istället. Dessa klänningar står det mitt namn på. Frågan är bara vilken av dom jag ska välja. Känner jag mig själv kommer båda att få följa med hem. Finfin sjal, favoritballerinor och klassiskt armband. Åh vad jag längtar! Hemsidan Dukat Bord visade häromdagen några av vårens nyheter. Den numera klassiska karaffen från Eva Solo har piffats till med nya klädslar i härliga kulörer. Kulören Raspberry är den senaste och kommer i affär under vecka tio. Även Vitriini från Iittala kommer i nya kulörer. Sjöblå och lila, vem kan motstå? Går att klicka hem här. Foto: Nina Broberg/IKEALivet Hemma Imorgon är det dags för andra avsnittet av Hustoppen. Alltid roligt att se hur andra människor bor. Ännu roligare när det är lite speciellt och eget. Passar mig perfekt, jag som är lite nyfiken av mig! Juryn består av arkitekten Gert Wingårdh, formgivaren/arkitekten Thomas Sandell och inredningsarkitekten Carouschka Streijffert. Måndag klockan tjugoett på TV8. Missa inte!
Finfin lösning på alla färgglada kakformar som far runt i baklådan. Stapla dom i en spagettiburk. Vips så har du en superb förvaringslösning, samt ett litet konstverk! 

Njut av söndagens sista timmar och av varandra


Bilder lånade av Pinterest, H&M, Ikea Livet Hemma och Dukat Bord

28 januari 2012

Lördag. I vanliga fall en av mina favoritdagar. Denna lördagen ville jag inte ens lämna sängen. Ville bara ligga kvar under det varma täcket och somna om och vakna upp en annan dag. Vissa dagar inser man att livet inte alltid går som man vill. Idag är en sådan dag. Vet att man ska vara, och det är jag, tacksam för allt man har, men ibland får man tycka lite synd om sig själv. Det har jag gjort idag. Gråtit och snörvlat. Det blev inte bättre för det. Maken min tröstade och pysslade om mig och kvällen slutade rätt bra i alla fall. Hoppas att er lördag har varit bättre än mig. Imorgon är en annan dag och då tar vi nya tag och glömmer gårdagen. Eller hur? I slutändan blir det bra. Bild pinterest.com

25 januari 2012

Chokladmousse

Har ju nästan glömt bort att jag skulle ge er recepten från version av Halv åtta hos oss. Vi börjar bakifrån på menyn, så först ut blir då efterrätten! Chokladmoussen var himmelsk. Maken och jag turades om att rensa skålen med slickepotten!

Mörk chokladmousse med honung och hallon, 6 portioner
200g mörk choklad (70%)
1/2dl flytande honung
3 ägg
5dl vispgrädde
3dl färska hallon
Hallonsås
250g frusna hallon
1-3msk florsocker
1.Smält choklad och honung i vattenbad eller i omgångar i mikron(tio sekunder i taget). Låt svalna lite 2.Vispa äggen luftiga och blanda med chokladen under ständig omrörning.
3.Vispa grädden och vänd ner den lite slarvigt utan att röra om för mycket.
4.Rör försiktigt i hallonen, men spara några till dekoration.
5.Häll upp i sex små formar, koppar eller glas. Ställ i kylen i minst två timmar.
6.Gör hallonsåsen under tiden. Värm frusna hallon försiktigt i en kastrull. Tillsätt florsockret lite i taget och smaka under tiden. Mängden socker beror på hur syrlig du vill ha såsen. Koka sakta i fem minter och sila. Hit kan du förbereda.
7.Dekorera moussen med färska hallon. Ringla över hallonsås eller servera vid sidan om.


Recept lånat från Fixa festen - proffsens bästa tips för en lyckad fest

24 januari 2012

Me ♥ Väsman

Ni tycker säkert att jag är spritt språngande galen när jag berättar att jag och maken, medtvingad, har handlat sommarmöbler idag. Tio minus och sommarstolar. Bra kombination eller hur? Kunde inte låta bli. Vet hur Ikea är, är man inte tillräckligt snabb försvinner favoriterna fortare än fort. Väsman är en gammal klassiker som jag har trånat efter och väntat på i flera år. Nu gör den comeback och sex stycken fina svarta huserar nu i vårt förråd. Jippie!

23 januari 2012

Pysselmåndag

Attjoo prosit! Min måndag har mestadels bestått av nysningar och hosta. Inte roligt, men det kämpas på. Någon gång måste ju allt det snoriga ta slut. Kvällen har bjudit på lite småpyssel. Min första pompom är klar och så enkelt det var. Ny favorit här hemma. Maken nickade gillande. Silkepapper inköpt för ynka 15 kronor på Lagerhaus, lite ståltråd och sax är lika med pompom. Denna blev vit, men är sugen på att göra i andra kulörer också. Rosa kanske?!
I bakgrunden kan ni spana in ett av mina senaste köp. Fin bokstavsbanner som hittades här. Absolut värt ett besök! Ja jag vet att det står February, men jag längtar så och January är ju faktiskt snart över.
Ps glöm inte premiären av Hustoppen ikväll klockan tjugoett på TV8

Uppdate: Iris och alla andra, här kommer beskrivning!

22 januari 2012

Söndagssvep

Snöigt denna söndag. Snöskyffeln har gjort premiär denna vinter. Härligt väder. Idag har vi sorterat, städat och slängt. Behövdes verkligen. Oj vad man samlar på sig! Ut med det gamla och in med nytt eller vad är det man säger? Fredagen tillbringades mestadels hemma i sängen. Förkylningen från jag vet inte varifrån var på besök. Ont i halsen, småfebrig och snorig. Lite bättre är det allt så imorgon är det back to work! Sällskap i sängen förutom näsdukar var iPaden, en rolig bok och lite praliner. Inte helt fel ändå. Vi inledde vår version av halv åtta hos oss och gick ut hårt med trerätters och det verkar som om det var uppskattat och gott. Vi får väl se i finalen hur det gick. Trevlig sällskap och god mat är ju aldrig fel! Recepten kommer i veckan. Mmmm moussen var ljuvlig... Kvällen till ära hade jag knåpat ihop små bordsplaceringar. Enda som behövdes var fint papper, sax, presentsnöre, penna och lite tejp. Finfina servetterna är vårnyhet hos Ikea. Fick vita krispiga tulpaner av maken som kryapådig-present. Tack sötnos! Så fina ♥
Apropå fina dukningar, är inte Carl Kleiners installationer av Ikeas porslinssortiment fantastiska? Coolt.


Hoppas att ni får en fantastisk vecka fyra.
Vit och snöig

21 januari 2012

Snow

Årets första riktiga snö. Tio centimeter. Härligt men ändå inte. Låt det för hela friden inte slaska bort. Önskas sol och minusgrader så att vi kan njuta. Njuta av sol och snö. Bild pinterest.com

19 januari 2012

Washi ♥ Pantone

Har ju helt glömt bort att visa er mitt senaste pyssel! Finfina washitejper fick ju följa med hem från Göteborg och min Pantonesbox har bara blivit stående som fin detalj. För ett tag sen tog jag tag i saken och några av de fina korten skulle tejpas upp på väggen i arbetsrummet. Resultatet blev bättre än förväntat. Klart att färgskalan går i rosa kulörer, men det är lätt bytt då boxen innehåller hundra kort.
Så jag, tejpen och vattenpasset slog våra kloka ihop och nu är korten uppe!

Baksugen

För ett tag sen upptäckte jag Leilas hemsida, fullproppad med mumsiga recept och inspiration. Receptet på kokostoppar har piffats till ytterligare med hjälp av underbart fina illustrationer av Lisa Kleinschmidt. Så fina, så pastelliga, så Leila. Blir ni också sugna på att baka? För hela receptet klicka här 
 

17 januari 2012

Tuesday shots

Tidningssortering. OhGodIlovemagazines. Julklappsöppning. Nordic shine black. Eiffeltorn. Buss. Muji och Triumfbågen. Paris here we come! Lika med tisdag

16 januari 2012

Lovely clutch

Inte ofta jag skriver om modetrender, dock följer jag Isabel Adrian och idag fann jag en gullig DIY clutch. Såå fin och enkel att göra. Vad som behöver inhandlas och hur man går tillväga för att få vårens sötaste väska ser ni nedan. Släpp loss fantasin och lycka till!
Bild lånad av Isabel Adrian

15 januari 2012

Söndagssvep

Redan söndag. Härlig helg. Trevlig julklapp. Skridskoåkning. Kortspel. Övernattning. Fantastiskt. Hyllan i matrummet har äntligen monterats och ännu ett miniprojekt kan bockas av. Nu är det bara tavlor och piff som saknas. Det kommer. Jag lovar. Kom ett affischrör häromdagen från självaste huvudstaden och innehållet var bättre än jag kunnat drömma om. Nu pryder underverket hyllan tillsammans med en tygtavla med tyg från en gammal PS-kollektion från Ikea. Vårens kulörer är matta mjuka pasteller. Danska inredningsfavoriterna Ferm Living lanserade nyligen vår/sommar kollektionen för 2012. Vill ha precis allt. Give me, please! Finfina krispiga pompoms även de i pastelliga färger går att köpa hos Mokkasin eller om mod finns kan man tillverka själv. Instruktion hittar ni här. Jag ska absolut ge det en chans! Silkepapper nästa köp, check!
  Älskar mitt armband från Lite Kalabalik och skulle bli riktigt glad om kompisen i svart skulle dyka upp som en liten present till mig. Även det guldpläterade armbandet med rosa halvädelsten är big I be happy to have! Går att klicka hem hos Creative Lounge. Eftermiddagen har tillbringats mestadels i köket. Pysslandes och matlagandes. Kvällens meny blev Limekyckling med ris. Mums! Eva Dahlgrens härliga röst gjorde det hela om ännu bättre. Dagens favorit är den här.
Bilder lånade av Google, Ferm Living, Mokkasin, Creative Lounge och egna fotografier

12 januari 2012

Garden glory

Nu är den trista gröna vattenslangen ett minne blott. Garden Glory erbjuder vattenslang, munstycke och väggfäste i fem olika kulörer allt efter tycke och smak. Delarna säljs separat vilket ger tillfälle att släppa loss fantasin och mixa och matcha. Jihoo precis vad jag älskar! Nödvändiga saker behöver inte vara trista och tråkiga. Varför inte vattna med en härligt rosa slang eller en elegant svart? Slang med tillbehör lanseras på Formex 19-22 januari i monter C19:35. Åh vad jag önskar att jag kunde vara där!
Bild lånad av Garden Glory

11 januari 2012

Julen ut

Underligt att man längtar att få hänga fram julstjärnor, pynt och julgran så man kan bli tokig i november och nu står man inte längre ut med att se allt. Nu har kulor, tomtar och bling i raskt takt packats ner i sina lådor och ut i förrådet. Skönt. Så skönt. Det enda som kan kopplas till julen är minigranen som får stå kvar. Dock har de små vita kulorna plockats av. Har ni avpyntat eller väntar ni på Knut?

10 januari 2012

Horisontal njutning

Tänk att kunna lägga sig ner och titta upp och njuta av ett underbart tak. Vilken njutning. Inget enkelt slätt och vitt utan ett utsmyckat med alladess krusiduller. Tisdagsinspiration är lika med tak. Låter tråkigt, men ack så fel jag har. Njut. Inspiration lånad av Alvhem

9 januari 2012

Filippa K 2012

Vecka fem är det dags för årets Filippa K muggar att börja säljas. Måste erkänna att 2012 års upplaga är min number one. Svart, vitt och grafiskt. Mönstret heter Burkina. Burkina är ett mönster inspirerat av hur kvinnorna i Burkina Faso dekorerar sina hus. Kollektionen består av assiett, mugg och skål. Hittade de fina nyheterna hos en av mina favoritbloggerskor, som i senaste numret av Allt i Hemmet skriver om Trendspanarnas viktigaste bloggar. Vem jag menar? Trendenser-Frida så klart! För att läsa en kortfattad summering av artikeln klicka här och för ett besök hos Frida klicka här. Du kommer inte att ångra dig!
Uppdate: Frida har tillsammans med formgivarduon Edholm Ullenius skapat en ny grafisk profil för Trendenser. Superfin och så. Go Frida!
Bilder lånade av Rörstrand genom trendenser.se och Allt i Hemmet

8 januari 2012

Söndagssvepet

Första veckan på året har redan passerat. Två resor är bokade och flertalet helger framöver är fullplanerade. Gillar att ha saker inplanerade att se framemot. Känns på något sätt enklare att överleva jobbveckorna eller vad säger ni? Har ni något planerat för våren? Första stoppet blir huvudstaden, fast den har varit bokad sen länge. Längtar längtar och blev så glad när sötaste svägerskan undrade om vi ville hänga på! Ser så framemot att strosa runt, fika och njuta av god mat. Kommer att bli härligt. Eiffeltornet kommer även att få sig ett besök i år. Ja ni vet ju hur jag har längtat. När våren kommer flyger vi till Paris för en långweekend. Kalkrikaste ön i Östersjön blir besökt under sommarsemestern. Stuga är bokad och båten väntar på oss i hamnen. Bästaste vännerna gör oss sällskap. Grillkvällar, promenader innanför muren och salta bad är vad vi längtar efter. Fann denna affisch på en inspirationssurfning och föll pladask. Vet dock inte var man kan hitta den. Kruset påminner om ett Höganäs, men är inte hundra. Någon som vet? När Fotografiska hade realisation förra veckan klickades denna hem. Hoppas att den kommer snart. Är så nyfiken. Den kommer att passa perfekt på kommande tavelväggen. Me like. Är förälskad i denna tapeten. Rosa och så där lagom romantisk. Alvhem är det perfekta inspirationsstället. Gillar sänggaveln, det gosiga överkastet och de gulliga hattaskarna. Apropå tapeter har jag funnit Tapetväljaren. En för mig helt ny tapetsida. Lätt att manövrera och verkar ha det mesta. Tyvärr ingen provbeställning vad jag kunde finna. Kanske kommer, allt är ju inte perfekt från början. Klicka här för ett besök.
Denna lilla hörna är ju himmelriket för en bloggerska. Fina tavlor, färger och sådär lagom kaotiskt. Ja till och med lampskärmarna får godkänt! Här skulle jag inte alls ha något emot att sitta och filosofera och planera veckans inlägg.

Hoppas att er vecka två kommer att bli fantastisk och som alltid hörs vi!
Njut av det sista som är kvar av söndagen. Krama om den som du har allra mest kär.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...