31 januari 2011

Ögon. Olle Eksells affisch med kakaoögonen finns nu förtiden i vart och vartannat hem. I vårt hem har den ännu inte fått flytta in, fast den har varit på väg ett flertal gånger. Nu finns de klassiska ögon i nya kombinationer på två nya affischer.

Ögon - Ögonblock i grönt/svart/rött heter affischen där samma mönster- och färgkombination som på Fazers blockchoklad. Mått 50x70 och pris 199kr hos Favoritsaker

30 januari 2011

Taggigt.Har hakat på den senaste Trenden(ser)att införskaffa några kaktusar. Blev två olika varianter häromdagen. Perfekt i arbetsrummet. Är även sugen på att ha några av modell mini på Flower mono bordet i tv-hörnan.Vi får se, vi får se...
Tack för en underbar fredagskväll F och O. Skrattmusklerna hade träningsvärk igår. Hoppas att ni bevarar sommartemat ända fram till den rikigta sommaren kommer.
Grattis i förskott också kära vän ♥

Bild hämtad från nätet, kommer ej ihåg var.

28 januari 2011

Happy Friday. Veckans bästa dag och om tjugo minuter kommer underbara vännerna. Ser framemot en kväll med sommartema och mycket skratt. Hoppas att ni får en lika bra fredag. KRAM

27 januari 2011

Varde ljus II. I förra inlägget visades några av vårens lampnyheter hos det stora varuhuset. Alltid roligt med nyheter, men ibland måste man inte köpa nytt. Att återanvända pryttlar som hamnat längst in i garderoben eller att piffa till blocket-fynd kan vara minst lika roligt och tillfredsställande. Dagens piffning är en lampa från IKEA som utgått för ett bra tag sen. Härligt sken, bra form och stor potential. Det enda som behövde göras var att byta färg på björkfoten. Från lackad björk till vit. Låter enkelt, men att leka elektriker och montera bort sladden och sen få tillbaka det som det var från början var en utmaning. Nu är lampan vit och superfin! Tack snälla Älskling ♥

25 januari 2011

Varde ljus. Ljusare tider är vad jag längtar efter nu. Sol, vår och fågelkvitter. Bort med snö, regn och slask. Med lite fina nya lampor kan vi tjuvstarta lite. Den populära och lite exklusivare IKEA kollektionen IKEA Stockholm välkomnar tre stycken lampnyheter inom de kommande månaderna. läslampan, som påminner om AJ, och golvlampan med det välkända lövmönstret på skärmen kommer redan i februari. Den fina bordslampan med glasfot kommer under april. Två av dessa hamnar absolut på vårens inköpslista. Gissa vilka?

Bild lånad av IKEA Livet Hemma

24 januari 2011

Yes.Today is my lucky day. Alldeles underbara J ringde med andan i halsen i eftermiddag och fick fram att dom har kommit nu. Förstod direkt. Den här dagen har vi väntat på och den kom tidigare än vi hoppats på. Ikea började sälja IKEA PS Vågö igen. Dessa har inte sålts på varuhus sen 2000. Dock har de varit omskrivna på diverse inredningsbloggar och hett eftertraktade på Blocket. Idag la vi vantarna på två vita fåtöljer var med tillhörande brickbord. I love.

I väntan på sommaren har den en fåtöljen flyttat in i tv-rummet på ovanvåningen. Passade perfekt. Det enda som saknas nu är sol och värme.

23 januari 2011

Sunday.Söndag och veckans sista dag. Helgen har som vanligt gått lika fort. Varför? Igår var jag och Älskling på Skåne-turné. Först till Malmö, sen vidare till Landskrona och avslut på Väla, Helsingborg innan hemfärd. Vad vi fick med oss? Jo, nu har ett Bergsbo vitrinskåp och IKEA Stockholm sideboard flyttat hem till oss. Perfekt nu när vi möblerat om. Bilder kommer.
Dagen har bjudit på lek och bus med Älsklings brorsbarn, så kvällen har vi tillbringat i soffan helt utmattade.
Kram på er

20 januari 2011

Vita former. Ferm livings nyheter gör mig förälskad. Mest bankar hjärtat för dessa underbara vaser i keramik. Allt är perfekt. Färgen, vitt så klart. De spännande formerna. Ett gäng av dessa får gärna flytta in i skåpet som hämtas på lördag.
Hm är det inte dags för en namnsdagspresent snart?

Fina vaser i olika former från Ferm Living. Kostar från 30.75EUR I love. Bild lånad av Ferm Living

19 januari 2011

Änglagård.Vilka minnen denna film väcker. Första filmen kom 1992 och jag var åtta år gammal och två år senare kom uppföljaren. Kommer ihåg hur mycket jag gillade dessa filmer. Undersköna Fanny och häftiga coola Zac. Ikväll var det dags för tredje filmen. Absolut sevärd om man sett de första två. Nu har jag precis slängt ihop pasta med currykräftor. Hoppas att det ska smaka imorgon. Hoppas att ni haft en underbar dag.

17 januari 2011

Ny baronessa.Det fina tyget Baronessa av designerna Lisa Bengtsson har nu kommit med en ny vårlik färgsättning i cerise, orange och vitt med inslag av pastellblått. Häftig kombination!

Mönstret finns som löpare, metervara, kuddar, brickor och mycket annat. Bild lånad av Hus&Hem
Lego.Har en kär vän som kallar mig jagvillhaduhittar-proffs. En ärofylld titel må jag säga. När hon tröttnar på att leta ringer hon mig för hon vet att jag gillar jakten och självklart för att jag oftast vet var jag ska leta. Idag ring ring. Hon kunde inte hitta de nuförtiden väldigt populära förvaringen som ser ut som gigantiska legobitar i VITT. Färgen var väldigt viktig. På grund av den ofantliga populariteten dessa bitar drabbats av var mitt uppdrag inte det lättaste, men jag lyckades. Så J och alla andra som letar, klicka här för att köpa gigiantiskt lego.

Bild hittad på nätet

16 januari 2011

På önskelistan. Ännu en inredningsdetalj som kvalat in på min önskelista. Denna gång handlar det om artprints från Hagedornhagen. Gillar dessa motiv starkt men har ännu inte listat ut var affischen ska få hänga. Kanske blir det så att ett motiv byts till ett annat på tavelväggen. Fotograferna Anders Morell Hagen och Mads Hagedorn-Olsen har ett stort intresse för små bevingade varelser och andra kryp. Varje artprint finns i begränsad upplaga om 2000 exemplar. Mitt hjärta slår ett extra slag för de svartvita fjärilarna. Går att klicka hem hos Bloominghome.

Bild lånad av Bloominghome

15 januari 2011

På önskelistan.Varför är det alltid så svårt att komma på något att önska sig när man får frågan? Nu inför jag en ny etikett där nära och kära får kika in när presenttider närmar sig och även jag för att friska upp minnet. Först på listan är dessa fina galgar från danska Hay i gummimålat trä. Säljes för 110kr/st hos Svenssons

Bild lånad av Svenssons i Lammhult

13 januari 2011

Belöning.Efter ett rejält träningspass, en än mer rejäl träningsvärk, torsdagsstädning och utmedjulenstädning har jag och Älskling belönat oss med 20 krispiga vita tulpaner. Så fina.
Dessutom var inte min vita amaryllis på humör för att slå ut sina knoppar förrän nu, men nu är jag inte sugen på att ha den i krukan utan jag kapade brutalt av stjälkarna och placerade de i en hög vas. Toppen!
Imorgon är det fredag och den är efterlängtad. Har varit en trött vecka och helgen välbehövlig. På lördag blir det om vädret tillåter en tur till Landskrona för hämtning av ett skåp som fyndats på Blocket. Det är tänkt att stå i vårt nya matrum. Bilder kommer.

12 januari 2011

Oh aj. Har träningsvärk jag inte trodde fanns. Ryggen, nacken, låren, armarna och till och med i lilltån. Årets första träning. Roligt hade vi och nästa tisdag är det dags igen. Jippie!
Trend.Tidningen Hus&Hem har listat fyra av årets stora trender inom inredning. Ombonad träkänsla, rå industripatina, natur och en smula galenskap. Vilken föredrar ni?

Viljan att skapa ny, lite smått galen design kan vara en motreaktion på förra årets chica lantstil. Lite kitsch och massor av starka färger. Mottot är Varför välja när man kan blanda allt? Typiska detaljer är discokulan, indredningsaccessoarer formade som djur och mönstermix.

Vi välkomnar det ombonade och varma till våra hem. Istället för att måla och tapetsera, varför inte bjuda in en träpanel? Ledord för denna trend är rustika golv, obehandlat och förstockat.

Råa väggar, rost och betong är typiska ledord för den industriella trenden. Gråa golv mjukas upp med härliga stoppmöbler och personliga detaljer. Tänk avskalat, funktion, industrilampor och arkivkänsla.

En längtan efter grönska och det naturliga väcks i vår urbaniserade värld. Gräsmattan blir en lampskärm, djur uppåt väggarna och grönt är en av årets hetaste kulörer.Bilder lånade av Hus&Hem

11 januari 2011

Halv tesked.Har varit på jakt efter fina rostfria måttskedar. Ja ni vet, kryddmått, tesked och matsked. Har tröttnat på de vanliga tråkiga i hårdplast, men har inte lyckats hitta fina i rostfritt. Idag sprang jag på dessa godingar. Rostfritt eller keramik?

Fina måttskedar (halv tesked, tesked, halv matsked och matsked) från Designista. Skaften påminner om gamla nycklar. Säljs i set om fyra för 270kr.

9 januari 2011

Ut.Vi orkade inte vänta på att Knut skulle titta förbi utan tomtar och annat pynt packades ner i helgen. Stjärnor och ljusstakar får vara kvar en vecka dock. Så mysigt med ljuset. Idag fick Älskling en lysande idé som slutade med att vi möblerade om halva huset. Lite nytt och extra piff så blir det perfekt. Bilder kommer jag lovar. Hoppas att ni har haft en bra långhelg och vilat upp er ordenligt för nu är det långt till nästa långledighet.

Nytillskottet från Alessi med sina kamrater har packats ner med stor omsorg i den bruna kartongen i garderoben.

6 januari 2011

Långhelg är lika med pyssel.Röda dagar i almanackan betyder att allt, utom möjligtvis någon enstaka mataffär, har stängt. Istället för att sitta rastlös kan man leta fram något pyssel. Pyssla har man (jag) aldrig tid med i veckorna. Hittade ett perfekt pysseltips hos Frida på Trendenser. Fina tallriksunderlägg kan man aldrig få för många av. Blir en runda till stan imorgon, vem vet kanske någon meter filttyg får följa med hem? I like a lot.

Fint tips. Det enda som behövs är filttyg i valfri färg, sax, två tallrikar som mått och lite tålamod. Nål och tråd behövs inte, puh

Frida visade även ett annat dukningstips, nämligen hållare för bordsplacering. Kanske lite sent för mig att visa detta nu, men jag gillade idéen och dessutom visar bilden underlägget i samspel med en tallrik. En glitterpenna och en julgranskula och vips så är det klart! Bilder lånade av Trendenser
Krispigt.Idag kom om möjligt än mera snö.Härligt med långhelg som inleddes på det mest underbara sätt man kan tänka sig tillsammans med goingarna K och J. Tack för igår ♥

Bjuder på inbjudande fotografier av superduktiga Susanna Vento som är krispigt vita precis som snön. Vitt vitt vitt.

4 januari 2011

Spegel spegel. Idag skickade IKEA Livet Hemma ett litet inspirationsmail om hur man kan förändra hemma med hjälp av speglar. Intressant och lärorikt. Spegelsaln i slottet Versilles i Frankrike är ett praktexempel på hur speglar kan förändra ett rum. Med hjälp av speglar kan man enkelt få ett rum att kännas större genom att exprimentera med form, placering och ljussättning. En trend för 2011 är att klä en hel vägg med speglar i olika storlekar och former.
Bilder lånade av IKEA Livet Hemma

3 januari 2011

Nytt.Nytt år, första dagen på årets första vecka. Man kan se ett nytt år som en omstart eller en nystart. Varför inte inleda med en riktig rivstart? Har er dag varit bra? Nu väntar jag bara på Knut så att julen får lämna plats för våren och solen. Idag kom ett litet vårpaket eller snarare sommarpaket. Nämligen en fin paisley-mönstrad klänning som jag tänker para ihop med min jeansjacka och ett par sandaler. I like.

Collage av bilder lånade av H&M

2 januari 2011

Light.Har fått dille på lampor som ser ut som bubblor. Vill ha vill ha vill ha

Gatto bordlampa, Flos, Castore bordslampa, Artemide, och Jack Light av Tom Dixon är en stapelbar lampa som även fungerar som pall. Gatto och Jack Light går att klicka hem hos Svenssons respektive Urban Living. Babol, De Majo, Double Trouble, Artek och okänd men fin lampa fotograferad av duktiga Susanna Vento.
Hm vilken ska jag välja?

1 januari 2011

2011.Kikar bara in och önskar god fortsättning och hoppas att er första dag på det nya året har varit underbar. Hoppas verkligen att detta året kommer bli lika roligt som 2010 avslutades. Vi hade så roligt igår. Sov dock inte mycket i natt, men det var det värt. Tack underbara F och O! Imorgon är det sista dagen på julledigheten, men som tur är det bara en tredagarsvecka nästa veckan. Puh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...