30 september 2010

Psst.Har glömt att berätta att jag har beställt en liten födelsedagspresent till mig själv? Vit, lite rund, kommer lysa upp i höstmörkret och kommer från kära grannlandet Danmark. Vad det är? Det får ni snart se. Jag längtar i alla fall ♥
Blossa10.Börjar ni inte längta efter att sitta och mysa i soffan med en rykande kopp med glögg? Årets glögg från Blossa har fått enkla namnet Blossa X. Årets smak är saffran som extraherats i fyllig cognac och som sen har blandats med torrt vitt vin, sött starkvin och Blossas klassiska kryddor. Spännande eller hur?

Servera glöggen het eller kall och gärna i klara glas så man inte går miste om den underbara färgen. Bild lånad av Blossa

Nice.Svenska designstudion And I Love You She Said gör fantastiskt fina designposters. Det som genomsyrar deras design är hög kvalitet, tidlös estetik och omsorgsfulla detaljer. Precis vad jag älskar. Det roliga är att de skapar mer än gärna grafiska tryck efter kundens önskemål. Detta kallar jag service.
Siffertrenden håller i sig. Nr 5 är ett klassiskt fint svartvitt tryck. Har man fina tavlan Today is a good day i sovrummet kommer man aldrig ha dåliga dagar. Perfekt.
Bilder lånade av And I Love You She Said

29 september 2010

Burfitt♥HM.Superduktiga illustratören Lovisa Burfitt har förgyllt en del av H&Ms inredningskollektion för hösten 2010. Duschdraperi, kuddar, kuddar och handdukar. I like
Fina gästhanddukar med texten Crazy in love. Tvåpack på H&M för endast 49kr. Fynd!
Vill man använda båda som handdukar kan man alltid göra en fin tavla av den andra. Bara ett litet tips♥ Bild lånad av H&M

27 september 2010

News.Har lite nyheter att visa som har skett på hemmafronten. Tavelväggen är nästa komplett. Ytterligare två tavlor ska inhandlas och sen kommer minnen och härliga detaljer hängas upp allt eftersom. Både jag och J är väldigt förtjusta i alla tavlor och är otroligt nöjda med hur vi lyckades komponera ihop dom.

Citat-tavla Andy Warhol och plansch Skogen är det bästa stället, båda från Moderna Museét, pysslad fjärilstavla, dörrskylt HEJ, vy från älskade Visby, nr 8 köpt i Ronneby och hemmaprintade plancher.


Helgens utflykt till Kristianstad resulterade i två krokar från Bruka Design som inhandlades i den nygamla butiken Borett. Vilken uppgradering för denna underbara affär!

Har länge letat efter de perfekta krokarna till mitt mini dressing room och nu har jag äntligen hittat dom. Vita, enkla och perfekta. Lovely.


Idag har det inhandlats lite nyheter till ovanvåningen med tema svartvitt. Miniprojekt ovanvåning inleds imorgon. Längtar.

KRAM på er

26 september 2010

Snart jul. På lördag är det dags för IKEA att premiärvisa årets julsortiment. Bara fem dagar kvar, tills dess får jag nöja mig med dessa inspirerande bilder. Njut!

Traditionell jul möter modern stram jul. Vilket föredrar ni? Måste erkänna att när jag ser dessa bilder har jag svårt att bestämma mig. Blir nog en blandning av silver och rött. Börjar nästan längta efter glöggkvällar, pyssel och allt mys.
Gillar verkligen de cylinderformade askarna som liknar tomtar. Fint som paket men även som fövaring. Härligt flanellrutigt papper som säkert kommer att få följa med hem.
Denna fina ljusstake/lampa föll mig verkligen i smaken. Kan inte julen komma snart så alla fina ljusstakar får flytta fram igen? Bilder lånade av Annettes Skimmer


KRAM

25 september 2010

23 september 2010

Mandelmusslor.Har du tänkt byta vitvaror i köket? Spana in vad IKEA har att erbjuda och få den fina rosa bakboken Hembakat är Bäst. Den innehåller 30 stycken mumsiga recept och de inspirerande fotografierna är tagna av Carl Kleiner. Jag hade dock önskat att boken var till salu för jag hade absolut velat ha ett exemplar på min tavellist i köket!


Fem deciliter vetemjöl, en deciliter strösocker, en och en halv deciliter skållad och skalad mandel, två droppar bittermandelarom, tvåhundra gram kylskåpskallt smör, ett ägg och härligt veckande portionsformar
Vad blir då det här? Jo härliga mandelmusslor! Garnera gärna med färska bär eller varför inte nyvispad fluffig grädde? Mums. Bilder lånade av IKEA


Baka i helgen, någon?
KRAM

AJ.Trots en inledande förkylning måste jag erkänna att klumpen inte gjort sig särskilt påmind idag. Kan det bero på att en underbar vän skickade bilder från sin bästa dag någonsin? Kanske för att helgen snart är här eller kanske för att min magkänsla säger att allt kommer att ordna sig även fast det känns jobbigt för tillfället?
AJ lampan firar 50 år och detta firar Louis Poulsen med att lansera lampan i en utomhusvariant. Lysande! Bild lånad av Louis Poulsen

22 september 2010

Magkänsla.Det heter ju att man ska lita på sin magkänsla. Den där kittlande känslan när man vet att något kommer att bli underbart perfekt eller klumpen när något skriker fel. Sen några dagar tillbaka har klumpen funnits där och jag får nog vänja mig att den är där. Det är inte längre lika roligt att gå till jobbet. Inga glada miner och skratt i korridoren. Även fast jag vet att allt kommer att ordna sig till det bästa är det jobbigt för tillfället. Jag hoppas att fjärilen som ska kittla mig till skratt kommer på besök snart. Så om ni tycker att jag blir sämre på att uppdatera vet ni varför. Håll tummarna för mig ♥

21 september 2010

Sitt. Kan man få för många sittplatser? En av mina hang ups är just sittplatser. Stolar, pallar, puffar, soffor, ja i stort allt som ger tillfälle att sätta sig ner och pusta ut. Sköna Hem visar en av mina favoritpallar i reportaget Skandinaviska rötter i deras senaste nummer. Me like a lot och hamnar definitivt på önskelistan.
Pallen är designad av Josef Frank (vem annars?) och säljs hos Svenskt Tenn. Härligt ljus, härliga möbler och detaljer. Inte mycket fel på den underbara bild. Fåtöljen Ibbi är ritad av Nils Gulin och är sammanfogad helt utan skruvar. Imponerande! Bild lånad av Sköna Hem


KRAM på er

17 september 2010

Happy Friday.
Äntligen är det fredag, så skönt. Regnet smattrar mot rutan och vi väntar på allra bästaste vännerna som kommer på middag ikväll. Underbart roliga och goa F och O. Vet att jag kommer att vakna med träningsvärk i skrattmusklerna imorgon och det finns inget bättre ♥

Fredagsblommor inhandlade. Denna veckan blev det gladioler. Vita så klart, vad annars?

15 september 2010

An Apple a Day. Ja dom som vet säger ju att ett äpple om dagen är bra för magen. Vad vet jag? Jag vet dock att den här fina äpple-kalendern skulle vara en rolig detalj. Planschen består av 365 rutor, en för årets alla dagar. Innan man sätter tänderna i äpplet pillar man av den lilla färgglada klisterlappen och placerar i dagens ruta. Ett bra sätt att hålla koll på dagens mellanmål och kanske se hur många olika sorters äppeln man lyckas testa under ett år.

Belgius, Fuji, Red Delicious eller varför inte ett Ingrid-Marie? Plansch finns att köpa hos Felt and Wire Shop för $24. Bilder Felt and Wire Shop

13 september 2010

Ordning&Reda. 2011 års kalendrar och tillbehör från Ordning&Reda har nu kommit ut i butik. Jag fastnade såklart för de härliga pastellerna. Längtar redan till nästa vår!
2011 års kollektion har kulörer som smälter samman och uppmanar kreativiteten till att skapa egna härliga färgkombinationer.
Idag har äntligen alla fina tavlor till tavelväggen hängts upp. Spikade bara fel en enda gång. Riktiga proffs är vad vi är! Bilder kommer när ljuset är bättre.

Härlig nyckelring i form av en rosett i favoritfärgen rosa. Rosa pennor för kärleksbrev ♥ och kalendrar i skinn i härliga pastellfärger. Vintage rosa, ljusgrön, aubergine, himmelsblå, orange, svart, vit och chockrosa är de kulörer som finns tillgängliga i skinnkollektionen. Kalendern finns i format A5 299kr, A6 249kr och mini A7 för 179kr. Mini finns dcck endast i svart, aubergine och grönt.

12 september 2010

Första julklappen.Den är nu inhandlad. Brukar vanligtvis inte vara ute i såhär god tid, men med halva priset på en av älsklings önskningar, då kunde jag inte motstå.
Helgen har bjudit på Ronneby-besök, kräftskiva och nu slapp i soffan. Hela lilla familjen tog sig en tur till Ronneby igår för ett besök i butiken Litet Strå och favoriten Minta (tidigare Mairo).
P var på jakt efter nya handdukar och kom hem med ett par tomteröda Lexington. Me like. Hoppas att ni har haft en underbar helg och att veckan blir toppen.

9 september 2010

Lördagsfix.På lördag är det dags för den traditionella kräftskivan tillsammans med våra familjer. Ikväll har jag börjat förbereda lite för att slippa stressa på lördag. Två pajer har lagats, en Västerbottenpaj med kantareller och en lökpaj. Hoppas nu bara de ska smaka, men det viktigaste är ju ändå kräftorna eller hur? Har även hunnit med att städa båda badrummen. Helt slut nu och har sjunkit ner i soffan framför Idol.
Per Morbergs Västerbottenpaj med kantareller, 6 port
Pajdeg:
150 g smör
4 dl mjöl (graham, dinkel)
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
Fyllning:
1 l färska kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1,5dl crème fraiche eller gräddfil
1,5dl riven västerbottenost.
1 dl hackad gräslök
peppar

Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter.
3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min.
4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.
6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.

8 september 2010

Black.Svart är aldrig fel. Design House Stockholm har fräschat upp den klassiska Nordic Light genom att göra den helt svart och högblank. Den nya versionen har fått namnet Nordic Shine. Djärvt, men ack så vackert! Blir till att leta fram min i gömmorna, be Älskling snällt att måla om den. Min nya favorit!

Nordic Shine får gärna flytta hem till mig nu när det är dags för mysiga höstkvällar med tända ljus. Måste genast skrivas upp på önskelistan! Skärmdump Design House Stockholm

7 september 2010

ABC.Hittade dessa fina bokstavsmuggar hos Anthroplogie.Perfekt som temugg på jobbet eller varför inte som present till brudparet? Nja det kanske blir ett klick. Fick ett erbjudande i eftermiddag som jag inte kunde motstå, så klick klick så var en födelsedagspresent till M avklarad. Nu dags för lite zappande mellan Sverige-matchen och Idol. Trevlig kväll på er

6 september 2010

Lyx och Glamour. 1 oktober lanserar IKEA en ny lyxig och glamourös serie, Yngaren, design Sarah Fager. Glasflakonger i härliga pasteller. Ser lovande ut ♥
Bild lånad av Livet Hemma
Pyssel.Två av våra små projekt för tillfället är tavelväggen och vedboden. Älskling snickrade ihop en av två dörrar till vedboden i helgen och idag har material till den andra inhandlats. Sen är det bara målningen kvar. Kommer att bli så bra. Vedboden är enkel och diskret, men rymmer ändå sex kubik ved som förhoppningsvis kommer räcka hela vintern.
Du är så duktig J ♥

En del av kvällen tillbringats på IKEA för att köpa fler vita Ribba-ramar till tavelväggen. Köpte fyra varav två var trasiga. Så tråkigt, blir till att återvända imorgon. Den största ramen var slut, väntas in i slutet av veckan och då ska förhoppningsvis tavelväggen färdigställas. Längtar och håller tummarna för att det blir bra.
Mobiluppladdning. Närmast; egendesignad fjärilstavla (bara att klippa och klistra, jättenkelt!), plansch Skogen är det bästa stället, Alexander Calder Moderna Museet, siffran 8 som inhandlades i Ronneby i somras, Therese Sennerholts fina citat, blyertsteckning med Visby-motiv och IKEAs nyhet Olunda av Roger Andersson. Även citat av Andy Warhol ska hängas upp, saknar dock ännu ram.

Vad tror ni?

5 september 2010

OddBirds.Oddbirds är företaget som låter sin kunder vara kreativa genom att vissa av deras produkter inte är färdiga när de säljs. Deras kollektioner består av lite nytt, lite gammalt och lite återanvänt, men den gemensamma nämnaren är att det ska vara annorlunda. Hos Sally Bazar kan man köpa en del av Oddbirds produkter.


Varför inte köpa Gör Själv - Lapptäcke Lillian? Paketet består av en härlig blandning tyger som du skapar ett unikt lapptäcke/filt av. Det enda man behöver förutom tygerna är vadd, tråd, symaskin och tålamod. En fin juklapp, för det lär ju ta hela hösten innan det är klart! Kostar 1149kr. Bild lånad av Sally Bazar
Nu under hösten inleder Oddbirds ett samarbete med Hemtex. Oddbirds har fått i uppdrag att skapa Hemtex första textilkollektion i samband med premiären av Nya Hemtex. Spännande och inte en dag för sent med förnyelse hos Hemtex. Hemtex designchef Ulrika Sjövall kommenterar samarbetet "Oddbirds står för kreativitet och kvalitet. De inspirerar med sin glädje och annorlunda design. Därför känns det väldigt spännande att det just är Oddbirds som ska formge Hemtex första samtidskollektion. Det är ett samarbete där vi förenas i vår gemensamma passion för textil"

Materialen är jute, bomull och lin och kollektionen består av sänggavel, textil, örngott, påslakan och en matta. Blir absolut ett besök hos Hemtex nästa gång man är i stan. Bild lånad av Hemtex


Hoppas att ni har haft en trevlig helg
KRAM

2 september 2010

Paus.En paus är vad jag behöver. Veckorna efter semestern har varit hektiska och ordet paus formar sig perfekt i min mun. PAUS. Bara en arbetsdag kvar sen paus. Önskar bara att pausen hade varat längre. Hade gärnat pausat och kopplat av bland dessa fina kuddar som jag hittade genom denna fina blogg.


Collage av bilder från Etsy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...