30 augusti 2010

Hbg i ♥ tecken.Tillbaka efter en mysig helg i Helsingborg tillsammans med J. Tack för fin present! På vägen mötte vi regnet, men lagom framme vid hotellet sprack himlen upp och solen kikade fram och värmde oss hela eftermiddagen. Hand i hand besöktes små butiker både i Helsingborg och även Helsingör. Besökte blomstertorget i Helsingör. Åh alla dessa underbara buketter! Efter en eftermiddagslur och lite champagne och kortspel besöktes Hamnkrogen för god ryggbiff under parasoll med infravärme och insvepta i gosiga filtar.
Söndagen tillbringades på Sofiero och årets trädgårdsmässa som gick i bröllopstema, vilket syntes både i rabatttävling och idéträdgårdarna.

Den stora brudbuketten framför slottet var magnifik. Massor av tips och inspiration fick vi med oss hem och ikväll gjordes en beställning till vår sista rabatt. Längtar till jag får börja pyssla med pioner, löjtnashjärtan och klematisen.
Orangeriet på Sofiero har för tillfället förvandlats till ett Kärlekstempel i blombladens alla färger. "Här kan man ta sig tid att reflektera över naturen och kärleken - De största tingen i livet! De eviga värdena. Betrakta stiliserade blad, hjärtan och blommor. Njut med alla sinnen - se, hör, dofta och känn blommornas magi. Vi kallar det Hjärtansfröjd!" Formgivare Yvonne Ericsson. Vill man finns det möjlighet att lova evig trohet till den man älskar mest.

27 augusti 2010

Himmelsblått.Höstkatalogen från Norrgavel har anlänt. Kan sammanfatta med ett ord. Blått. Precis som hos IKEA är höstens inredningskulör blått.
Norrgavels möbler har en tidlös design och är skapade för att åldras väl. Det ökade intresset för vintagemöbler harmonierar väl med Norrgavels tanke om kretslopp. Norrgavel Vintage är en del av deras kretslopp. Där har man möjlighet att sälja eller köpa begagnade möbler från deras sortiment. Klicka här för att besöka Norrgavel Vintage.
Höstens möbelnyheter 1.Pinnstol 2.Runt matbord 3.Utdragsbord 4.Soffa 85 som hörnsoffa 5.soffbord
Har ni vägarna förbi någon av Norrgavels butiker kan ni passa på att inhandla glas från Skruf och tvättat linne från Linum då det under september är tjugo procent på dessa produkter. Bilder och skärmdumpar från Norrgavel

26 augusti 2010

Ljus i mörkret. Nu när kvällarna blir allt mörkare och hösten närmar sig kanske man skulle investera i fin utomhusbelysning? Varför inte gå från det traditionella och kanske tråkiga och kanske satsa något modernt och roligt!
Serien Köpenhamn, som består av golvlampa, takpendel och bordslampa, kostar från 1450kr och kommer från Markslöjd. Påminner aningen om Verner Pantons klassiker Panthella
Finns mängder av fin utomhusbelysning. Roligast tycker jag det är att de påminner om inomhuslampor och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Härligt! Min favorit är Ljushuset Light house av Thomas Sandell. Bilder lånade av Sköna Hem

25 augusti 2010

Hello Industry!Genom Fixa&Dona fick jag nys om Hello Industry!, ett relativt nystartat svenskt varumärke, som släppte sin första kollektion i våras. Bakom den färgglada och lekfulla designen står Jonas Wagell.

Min favorit är korgen Cage, som finns i tre olika färger och storlekar. Vitt, svart och härligt turkost! Absolut en konkurrent till Korbo. Bild lånad av Hello Industry!

24 augusti 2010

Dröm. Detta är min dröm. En modern fiskebod på Gotland. Inga krav, inga turister, bara ljudet från vågornas skvalp. Jag åker nu.

Just denna fiskebod är en av tio och befinner sig i Burgsvik Hamn. 17kvm + 4kvm sovloft. Fina material i drömmarnas compact living. Bild lånad av Fastighetsbyrån

Nu dags för sängen där jag får fortsätta drömma

God natt bloggisar

Linum. Textilföretaget Linum har nu släppt sin höst- och vinterkollektion. Autumn garden och Winter garden är tillverkade i naturmaterial som lin, ull, siden och bomull.
"För denna säsong har vi tagit fram teman och färger inspirerade av naturen: Autumn garden med färger från grönsaker och frukter som, aubergine, plommon mossgrönt och mustigt röda toner från rödbetor och pumpor på en bas av jordbrunt och grått, och Winter garden i frostiga vita nyanser, mörkt grått och varmaste julrött." Skärmdump från Linum

23 augusti 2010

Tji.Snart är vi färdiga med vårt fina plank. Har målat, gjutit, sågat och gud vet vad, men senast onsdag vill vi vara färdiga. Det är vårt mål. När allt är på plats ska jag beställa och plantera alla växter jag längtat efter hela sommaren. Pioner, löjtnatshjärtan och allt underbart blomster som mormor och morfar hade i sin stora fina trädgård.

Min fina vita Agapanthus som damen i blomsteraffären sa att jag aldrig skulle få att blomma om jag planterade om den från hennes fula bruna kruka till min nya svarta snygga kruka. Tji fick hon. Tre fina stänglar med vita bollar har precis slagit ut. I love ♥
En liten tjuvkik på min nyinhandlade tvålpump från Savon de Marseille, som jag nämnde igår. Jättefin detalj i badrummet som passar perfekt med fina ceriserosa handdukar.

22 augusti 2010

One.Ja den här mattan är nog the One för hallen. Pappelinas fina matta Vera One i grått kommer stå högt på min önskelista nu när födelsedagen närmar sig. Tittade på den i Växjö igår och den är verkligen fin. M fastnade för samma matta fast i klaraste rött. Bild lånad av DesignOnline

Helgen är redan slut. Förstår inte hur två dagar kan gå så fort? Fredagen bjöd på årets bästa kräftskiva med goda vänner. Lördagen tillbringades i Växjö. En liten Savon de Marseille med ceriserosa text inhandlades. Som jag har letat efter modellen med rosa text. Idag har jag och Älskling varit riktigt duktiga. Stolpar till planket har monterats och hälften av brädorna har grundats. Imorgon hoppas vi kunna måla klart och sen börja montera. Kommer bli så fint! Bilder kommer. Även hela bottenvåningen har städats. Puh men vad skönt när det är klart!

KRAM

18 augusti 2010

Passion Journals.Ja det är precis vad det låter som, dagböcker för våra passioner. Moleskine har skapat sex stycken varianter av denna lilla dagbok. Vin, recept, träning och film är några av böckernas teman.
Min favorit, som kanske blir en födelsedagspresent till mig själv, är receptdagboken. Har flera gånger börjat riva ut, sortera och klistra in mina favoritrecept. Är roligt ett tag, men sen tröttnar jag. Med den här fina lilla journalen hoppas jag att det blir annorlunda!
Moleskine har även andra fina anteckningsblock i fina färger och olika utföranden. Finns att klicka hem hos bland annat Adlibris. Bild lånad av thecoolist.com

17 augusti 2010

Sortera.Nu när kvällarna börjar bli mörkare och hösten närmar sig blir jag allt mer sugen på att börja sortera och organisera hemma. Isolera förrådet är en av sakerna som helst ska bockas av på att-göra-listan i höst. Sen ska hyllor och all möjlig förvaring monteras upp. Varför inte satsa på bra och färgglad förvaring på ett tråkigt ställe som förrådet? Fann dessa fina ställningar som man hänger en snygg kasse på och som man sen kan använda till att sortera papper, burkar eller vad man nu vill sortera. Kul idé!

Finns i flera färger, men min favorit är självklart Fuschia. Kan klickas hem hos Matteriashop.com

16 augusti 2010

Virkat.Virkning var aldrig min starka sida i syslöjden. Det blev mest grytlappar som mamma tvingades ha hängande framme. Förlåt lilla M. När jag fann dessa virkade runda mattor från Matteria börjar jag genast fundera på om det kanske är dags att undersöka om mina talanger inom virkning blivit bättre än var de var för femton år sen?
Den virkade mattan finns i tre storlekar och en väldigt fin detalj som framhäver ens favoritstol alldeles perfekt. Bild lånad av Matteriashop

15 augusti 2010

Midbec + Marimekko. Ja, detta är faktiskt sant. Redan förra året kom deras första kollektion och nu i september är det dags igen. Fina tapeter med Marimekkos klassiska mönster. Tapeten Lumimarja från första kollektionen har vi i sovrummet och jag är lika förälskad i den som första gången jag såg den.


Nyheter för i år är Kippis, mönster med diverse byttor och skålar, och Bottna, det klassiska mönstret med näckrosblad. Min favorit är dock Kevätjuhla med de glada kalvarna. Perfekt som fondvägg eller som tavla. Kanske kan kvala in som favorit på tavelväggen?
Bilder är skärmdumpar från Midbec

14 augusti 2010

Mimou.Äntligen har en av mina personliga favoriter kommit med höstkatalog 2010. Det är underbara Mimou som inför hösten har samarbetat med Amelie Heghardt, som har skapat de fantastiska modeillustrationerna i akvarell. Höstens kollektion är en blandning av en modern tolkning av det klassiska toile de jouy och en färgkaskad med blått och orange som visar vägen.
En annan nyhet för Mimou, som jag personligen är väldigt nyfiken på, är att de gått från att skapa endast fina textilier till att lansera en möbelkollektion. Heja Mimou! Sänggaveln och ett fint sideboard får gärna flytta hem till mig.

Bilder är skärmdumpar från Mimous höstkatalog 2010

11 augusti 2010

Blommigt. För ett tag sen hade min favoritblomaffär halva priset på alla gröna växter. I like. Två myrten, ett mini och ett stort, fick följa med hem. Myrten är en av mina absoluta favoriter bland gröna växter. Häromveckan besöktes även Hörnsjöns plantskola och en fikonplanta inhandlades. Gillar de härligt formade bladen på fikonplantan. Såg att grannen hade en enorm fikonplanta hos sig och nu håller jag alla tummar jag har att min ska trivas lika bra som hennes.

På tal om blommor så fick jag röda rosor av min älskling idag. För exakt fem år sedan tittade jag in i de alldeles underbara blå ögonen för första gången. Jag älskar dig. Förutom blommorna fick jag en helg i Helsingborg. Längtar, längtar efter hotellfrukost. Min älskling fick två Global knivar och knivslip, som han har önskat sig länge. De där underbara blå ögonen var extra glada idag.


Dags för sängen, lång dag imorgon
KRAM

9 augusti 2010

Hej/Puh.Vilken dag. Första dagen på jobbet efter underbar ledighet. Jag överlevde. Ikväll blir det att krypa ner i nybäddad säng tidigt med dagens skörd av tidningar.



Inspirerande reportage i Elle Interiör om de anställdas favoriter. Hanna Marklunds favoriter = mina favoriter. Tapet Nippon, fat Kastehelmi, bord Droplet och stålstolen Desirée är absoluta älsklingar ♥ Bild lånad av Elle Interiör

KRAM

8 augusti 2010

Slut.Slut på semestern. Förstår inte hur fyra veckor kan gå så fort. Har haft en alldeles underbar ledighet. Sett mycket och njutit av fint väder, god mat och goa vänner. Imorgon är det dags för verkligheten. Känns inte toppen för tillfället, men vet att efter några timmar imorgon känns allt som vanligt. Hade bara önskat att min älskling hade hållit mig sällskap när det är dags att sova. För sova kommer jag nog ha svårt för ikväll. Hörs imorgon om jag överlevt första dagen.


Här hade det inte varit fel att tillbringa ytterligare några dagar. Bild lånad av Oscars mäkleri


KRAM

5 augusti 2010

Snowman.Vet att det är långt kvar till man kan göra snögubbar, men föll för dessa söta skålar med just namnet Snowman. Inte större än tio centimeter, därför alldeles lagom för en liten godisranson!



Kan köpas hos Designista för 110kr. Bild lånad av Designista

Trevlig kväll på er

KRAM

3 augusti 2010

Beautiful Blogger Award. Jippie, jag har blivit nominerad till Beautiful Blogger Award av underbara D. Tack snälla underbara vän ♥
Tävlingen går ut på att berätta sju intressanta saker om mig själv
ETT. Är precis om D väldigt pedant. Gillar ordning och reda
TVÅ. Fyller år på samma dag som min älskade mamma
TRE. Måste ha samma färg på klädnyporna när jag hänger tvätt
FYRA. Min favoritfärg, för tillfället, är rosa
FEM. Är SmåGott, hälften smålänning, hälften gotlänning
SEX. Älskar J tusen varv runt jorden och tillbaka. Vad skulle jag göra utan dig?
SJU. Drömmer om något eget med inredning, arkitektur och design

Jag nominerar
Vårt nya hus
My Home
Jennie
Trendenser
Living like Linda
Inspiration och Design

Starwoman




KRAM
Citrus vs Ocean? Hans J Wegners klassiska Y-stol, en av mina absoluta favoritstolar, har kommit i två nya färgskalor. Ocean och Citrus.


Bilder lånade av CarlHansen

Vilken är er favorit?
Tillbaka på fastlandet. Efter en minitripp till Öland är jag nu tillbaka. Härlig tur tillsammans med kära M. Vi har ätit gott, strosat runt i mysiga Borgholm och tagit det lugnt. Min favorit på resan är besöket hos Paradisverkstan. Skulle kunna köpa det mesta. Underbara fat, krukor och ljuslyktor. M och jag köpte varsitt svart fröhus. Nästan att man längtar lite efter hösten så man kan få tända lite ljus, men bara lite.
Måste bara rosa vårt Bed&Breakfast, Villa Lavendel. Mysigt, perfekt läge och underbar personal. Klicka här för att boka ett rum.


Bild lånad av Paradisverkstan

1 augusti 2010

Sverige-Danmark 2010.Jag och älskling har besökt en god vän i Köpenhamn. Passade därför på att göra en liten roadtrip. Tisdagen inleddes med ett besök i Malmö. Gassande sol och massor med folk. Inget perfekt väder att promenera i stan. Blev lite fika och strosande i alla fall. Ett besök hos Form/Design Center är en självklarhet. Lyckades även hitta både Moderna Muséet och till Byggfabriken. Planschen All is Pretty av Andy Warhol inhandlades på muséet och en liten namnskylt med texten HEJ hos Byggfabriken fick följa med hem. Har alltid gillat skylten Hello som sålts i Rädda Barnens webshop. Nu blev det en egen och billigare version till vår tavelvägg! Innan vi begav oss över sundet besöktes även det nya IKEA-varuhuset och ILVA. Häftigt att se ett helt nytt varuhus, men ärligt talat gillar jag vårt lilla gemytliga hus allra mest ♥
Väl i Danmark mötte vi regnet. Kändes som vi körde rakt in i ett tropiskt monsunregn. Som det regnade och där mitt i regnet, under ett paraply stod goa S och mötte oss. Jag har längtat efter dig! Efter en stund avtog regnet och en god middag på Jensens böffhus stod högst på att-göra-listan. Kvällen avslutades med sällskapsspel och mycket skratt.

Illum Bolighus

Onsdagen betydde besök på Carlsbergs museum och lite Ströget och Nyhavn. Det längsta stoppet blev så klart på Illum Bolighus, skulle kunna gå runt där i timmar. Vilka saker och vilken miljö. Älskar Köpenhamn. Blir nog en tripp dit själv snart, då jag lämnar inte lika shoppingglada älskling hemma ♥

Louisiana, Museum of Modern Art

På torsdagen var det dags att lämna Köpenhamn för Humlebäck och Louisiana. Rekommenderar detta fina museum till alla konst- och designintresserade. Även här köptes en plansch till tavelväggen, nämligen 1025 Farben av Gerard Richter. Den har ett rätt udda mått, så jag får förmodligen specialbeställa en ram, men den kommer att bli så fin!
Avslutningsvis återvände vi till Sverige via Helsingör-Helsingborg. Hade tre underbara dagar, men konstigt nog är det alltid lika skönt att komma hem. Tack S för trevligt sällskap, övernattning, frukost och guidning. Ses snart!


Imorgon bär det av till Öland. Ha det bra goingar!
KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...