30 juni 2010

Fynd.I helgen gjorde jag och M en liten utflykt. Vi besökte Östregårds antik och loppmarknad i Moheda. Väldigt trevligt med massor av folk och goda hembakade kanelbullar. På Östregård finns allt mellan himmel och jord och varje år görs ett par besök. Hittade inget denna gång. Däremot fann jag tidigare på dagen en liten klenod som fick följa med hem. Ett besök på Form Design i Alvesta är också ett måste på vår Moheda-tripp. Form Design är en affär där man finner det mesta från femtio och sextiotalet. Har tidigare berättat om att jag gärna skulle vilja ha de fina vaserna Dagg, Stubbe och Kotte från Svenskt Tenn. Hittade en jättefin rund vas i Alvesta som påminner mycket om just vasen Dagg. Nu pryder den fönstret i trappan. Jag är så glad!



KRAM

29 juni 2010

Designers Guild. Vem gillar inte Tricia Guilds underbara mönster? Hon är känd för att uppmana oss beiga svenskar att våga ta in färg och mönster i våra hem. Tillsammans med Bemz har Tricia skapat en alldeles underbar kollektion med överdrag och nu kan jag absolut tänka mig att välkomna färg och form till mitt hem ♥

Fåtöljen är klädd i tyget Castellar Indigo och kuddarna Barcelona Cobalt och Sagrada Aqua, som även visas i bakgrunden. Bild lånad av Bemz.

Nej nu ska jag se slutet på Ullared och sen är det dags för sängen
God natt

Tillbaka. Har nu bestämt mig för att ta upp bloggandet igen! Har saknat er goingar ♥
Mycket har hänt under min lilla paus. Sommaren har kommit, lille W har äntligen haft sitt dop, midsommar har passerat, Victoria har äntligen fått sin prins och sommarens alla nyheter i designvärlden börjar poppa upp. En av mina favoriter är muggen Apple&Pine från Ferm Living. Fina inredningsaffären the Home Company i Karlskrona har äntligen öppnat webshop. Vem vet det kanske blir några klick, klick och efter några dagar landar något fint i postlådan?


bild:FermLiving

Ha det bra mina vänner

23 juni 2010

Puh.Ingen inspiration, ingen tid och framförallt ingen lust. Hoppas att det snart vänder så att jag börjar blogga igen, saknar er godingar ♥
Tills dess, ha det underbart!
KRAM

13 juni 2010

Lyckliga i alla sina dagar Ja, det hoppas jag verkligen att våra underbara vänner kommer att göra. Har nämligen varit på ett fantastikt bröllop på en alldeles magisk plats i helgen. Allt perfekt planerat, trevliga gäster och god mat. Precis vid stranden, med havet som utsikt. Att det blåste och ven utanför fönstren gjorde det hela ännu mysigare.


När jag kom hem efter en lååång dag på jobbet i fredags hade min Älskling köpt fina rosa rosor till mig. Precis vad jag behövde. Tack, älskar dig


Imorgon är det ännu en ny vecka, håller tummarna för sol.
Hoppas att även ni har haft en fin helg
KRAM

10 juni 2010

Trädgårdsskyltar.Nu är min lilla köksträdgård med alla möjliga kryddväxter snart klar. Bara en liten detalj som saknas. Snygga skyltar som påminner mig vilken krydda som är vilken. Längtar efter att få plocka bort de mindre fina plastskyltarna som följer med krukan. Tyvärr är dessa fortfarande nödvändiga. Har sett en del i griffelmodell, men är inte säker hur de fungerar då våra somrar har en tendens att vara ganska regniga. Zinkmodeller finns det också gott om, men nej inte min stil. Fick ett bra tips från en kollega att skriva på fina stenar och lägga vid varje planta. Absolut ett bra alternativ! Det alternativ jag verkligen fastnat för är Lindas. Snygga stilrena pinnar med valfri text skapade av en kreativ fader med rätt verktyg. Det bästa av allt är att de kan bli mina och även dina så klart! Klicka här för att beställa

bild: lånad av Linda

KRAM

8 juni 2010

USCH.Ja, usch vilken dag det har varit. Jobbig dag på jobbet. Hälften av underbara kollegor kommer förmodligen sluta då företaget kanske kommer att flytta produktion till annan ort. Mitt hjärta det blöder. Hur ska vi klara oss utan er? Tänka positivt är vad som måste göras, men långt ifrån enkelt. Hoppas att jag vaknar imorgon och inser att det bara varit en dålig dröm.
Efter detta tråkiga besked var det dags att bege sig till vårdcentral för att avlägsna mindre utbuktning på mitt ena smalben. Bedövning, aj, skalpell och sax, obehagligt, till sist några stygn. Farbror doktor berömde sig själv för sitt mästerverk. Hoppas att han har rätt och ärret blir minimalt.


För att trösta mig själv besöktes IKEA och dess fyndavdelning oh där stod dom. Stolarna vi pratat om att ha runt matbordet. Idag har vi Norden i björk, men högst på önskelistan står ett vitt. Stolarna kostar normalt drygt 500kr/st, men jag betalade strax under 200kr för två stycken. För en liten stund kikade solen fram i det svarta molnet som tynger oss alla.

Tänker på er alla
KRAM

IKEA Art Event II. Har fått nys om att det kommer att släppas en konstkollektion hos IKEA i augusti. Sist det släpptes en konstkollektion var för fyra år sedan, vilket resulterade i rena hysterin då kollektionen endast släpptes i begränsad upplaga. Den kollektionen kommer att släppas i en stort sett obegränsad upplaga men under en begränsad tidsperiod. Inte lika roligt som en begränsad upplaga kanske, men man slipper ju hänga på låset! En av mina favoriter är Olunda Rascals. Är helt insnöad på svartvita motiv och denna skönhet hade passat perfekt på tavelväggen.

Ett av många fina motiv, Olunda Rascals av Roger Andersson. Sammanlagt fem konstverk kommer att säljas och kosta mellan 300-1000kr.

KRAM

7 juni 2010

Nika Zupancs.Satt och bläddrade i månadens exemplar av Elle Interiör och min blick fastande på uppslaget om Nika Zupancs och jag blev förälskad. Lampan Black Cherries come to me, please. Likaså stolen Five O´Clock med rosenmönster. Kika in hos Nika och se alla hennes fina skapelser. Som sagt I´m in love ♥


bild:Elle Interiör


Glaslampan går att få med ett, två eller tre körsbär. Stolen Five O´Clock med ett vackert kors i ryggen, som var en verklig utmaning för snickaren.

Trevlig måndagskväll på er goingar

Garden dreams.Vilket underbart väder helgen har bjudit på! Nu är dock regnet tillbaka, tråkigt men bra för vår gräsmatta. Denna helg har mest tillbringats i trädgården. Funkia, daggkåpor, nävor och andra växter har planterats. Sakta men säkert börja mina rabatter ta form. Längtar till allt står i blom. Vår lilla köksträdgård med citronmeliss, timjan, rosmarin, basilika, dragon och alla möjliga kryddväxter är färdigställd och den luktar underbart!
Även krukorna har fått sig en uppfräschning. Penséerna hade gjort sitt och byttes ut mot blommor i färgskala vitt och lila.

Min stora dröm till trädgården är växthuset/redskapsboden Spira från Hasselfors Garden. Genial idé med växthus i ena halvan och redskapsbod i andra. Finns i fyra olika storlekar från 4kvm till 10kvm.

bilder: privata och Hasselfors Garden


Till hösten när pionerna är på plats tänkte jag bygga en egen variant av deras fina svarta stöd för buskar. Enkel konstruktion och inte svår att bygga själv. Nästan så att jag längtar liiite efter hösten. Trampstenarna ska dock inhandlas så fort vedboden har fått tak och är målad. I Love.

Hoppas att ni njuter lika mycket av er trädgård och krukväxter som jag gör ♥

2 juni 2010

Sunshine.Blev hemma idag också. Tråkigt, men bäst att vila upp sig och ta hand om magen. Ute skiner solen och jag börja känna sommarkänslor. Nu när jag är hemma och rastlös tänkte jag tipsa er om Campadre. Campadre är Skandinaviens största Private Shopping Club med 250 000 medlemmar. Sen 2009 erbjuder Campadre heminredning, mode och mycket annat från fina och populära varumärken med upp till 70% under ordinarie butikspriser. Några av de eftertraktade märkena är bland annat DAY Home, Pappelina och Gucci. Medlemskapet är gratis men antal platser är begränsat.


Maila mig ditt namn och e-post så ordnar jag en inbjudan.

Happy shopping my friends!

1 juni 2010

Tråk-tisdag.Dåligt väder och tråkig mage. Idag har min mage inte visat sig från sin bästa sida, snarare den värsta. Håller tummarna att jag mår bättre imorgon, tråkigt att vara hemma.
Helgen har bjudit på fanastisk möhippa för fina F och mammas egen dag. Grattis Mamma i efterskott! Hoppas att du gillade din present. Har även varit en runda på Väla, Helsingborg. Handlat skor till bröllopet om två veckor och varit skickebud till lille W.
Har hittat en lampa som gärna skulle få flytta in hos oss och bo på vår tv-bänk. Nämligen lampan Infiore från Estiluz. Har inte hittat någon återförsäljare i Sverige men går att köpa via webben på Platinlux. I love.

bild:Platinlux


Trevlig kväll

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...