30 april 2010

Grattis Kungen!Sista dagen i april har kommit. Tänkte passa på att visa Paul Smith´s version av den klassiska Cylinda-Line kannan som skapats inför det kommande 50-årsjubileumet. Har själv Steltons kaffetermos i blank svart som vi använder ofta. Skulle verkligen kunna tänka mig Paul´s version i cerise. Me like!

bild:Designonline

Blev inget traditionellt Valborgsfirande för oss i år. Blev lite thai-mat och mys framför tv:n. Klassiskt fredagsmyys och imorgon välkomnar vi Maj!
KRAM

28 april 2010

Fest i Slott&Koja. Snart är det den 19 juni då vår Kronprinsessa äntligen får sin Daniel. Det firar IKEA genom att visa förslag på olika dukningar och menyer av Leif Mannerström. Bra idé och vilka underbara dukningar! En av mina favoriter är temat Papper&Veck. Vem tackar nej till en bröllopsvals på trägolv under en himmel av Maskrosor?

bild:IKEA


Idag har jag och P tagit en långpromenad på ett naturreservat en bit härifrån. Vi trotsade regnet och möttes av ett hav av blåsippor och vitsippor. Underbart, man blir lika glad varje gång dessa små blommor slår ut. Kommer värmen till helgen är jag säker på att alla knoppar kommer brista ut i blom. Vad jag längtar!

KRAM

27 april 2010

Grönt är skönt.Kollektionen Eco Wood är en nyhet hos Eco Wallpaper. Många fina mönster som leker med ljuset, skuggorna och avtrycken från naturen. Färgskalan sträcker sig från ljusa pasteller till mörkare träfärger. Kollektionen är skapad av Designstudion i samarbete med Ulla Gustavsson, Virtuell Design. Gillar verkligen kombinationen av ljusa jordnära färger och grönt. Som sagt, grönt är skönt!

bild:Eco Wallpaper

Nu är det dags att kila ner till grannarna och se på en bra film
KRAM

26 april 2010

Etta and the City.Med risk för att bli tjatig i kretsen av inredningsbloggare måste jag visa denna fantastiksa lägenhet. Ylva Martelius tanke var att skapa en lyxig hotellkänsla i sin fina sekelskiftsetta. Man kan inte säga annat än att hon har lyckats. Vilken fantastisk inredning och man kan ju inte missa att favoritserien är Sex and the City. I Love.

bilder: Sköna Hem

Förresten till alla Sex and the City-älskare. Den nya filmen har premiär den 28 maj. Då är det dags att dra på coctail-klänningen, högklackade skor och sippa på en Cosmo innan det är dags att sätta sig i biomörkret och njuta. Längtar.

KRAM

Tillbaka.Nu är jag tillbaka efter ett kortare blogg-uppehåll. Har varken haft tid, ork eller lust att blogga. Har inte haft någon som helst inspiration mycket på grund av att jobbet har varit alldeles för mycket. Nu hoppas jag att det börjar lätta och att mina vårkänslor återvänder.
Igår försökte jag och Älskling montera vårt triangelformade soltak Dyning från IKEA, men för att vi skulle få det att passa skulle vi behöva flytta garaget ca två meter. Detta var inget projekt vi ville ge oss på, så soltaket byttes till ett rektangulärt, som jag på egen hand lyckades montera nu ikväll! Duktiga lilla jag. Även vår lilla svart solcellslampa lyckades jag få upp. Nu är nästan trädäcket färdigmöblerat.
Utemöbler är på plats: Check
Agaphantus: Check
Körsbärsträd: Check
Syrenträd: Check
Soltak: Check
Lampa: Check
Nu saknas det lite fler växter, en solstol och lite lull lull. Längtar till allt är klart och man kan sitta med ett glas vin och vänta på att köttet på grillen ska bli klart. Mmm...


I helgen besökte jag och M Gransholms Herrgård. En stor herrgård fylld med antikviteter, som nu i helgen även sålde olivträd och annat fint till trädgården. Gillar verkligen att smita in i små mysiga antikvitetsaffärer. Skulle gärna vilja blanda upp vår moderna stil men en del fina antika möbler. Efter att jag avklarat bottenvåningen av herrgården begav jag mig uppför trappen till ovanvåningen och där stod dom. De fina vita stolarna med cerise sidenklädsel och utan prislapp. Letade upp försäljaren som berömde mig för min goda smak och förklarade att mina favoriter var från 1700-talet och kostade 75 000,- paret. Jaha, varför ska allt som jag hittar kosta skjortan? Nu blir det till att leta på Blocket och andra antikaffärer för att se om jag kan finna stolar i vår prisklass. Typiskt.


KRAM

22 april 2010

Cupcakes.Idag har det varit fullt upp. Har bakat Leilas cupcakes med frosting i rosa och gult. Mums! Fick jättefina muffinsformar av min gulliga M. Hittade dom på KappAhl av alla ställen! Idag har även KappAhl öppnat i vår lilla by. Nu har vi både Lindex och KappAhl. När kommer H&M? Mat har lagats till alla gästerna imorgon och jag har till och med hunnit duka. Skönt att slippa stressa imorgon eftermiddag.


Leilas Classic Cupcakes (12 cupcakes)

» 3 ekologiska ägg
» 2 1/2 dl strösocker
» 1 tsk vaniljsocker
» 100 g smör
» 1 dl mjölk
» 3 1/2 dl vetemjöl
» 2 tsk bakpulver
» 1 nypa salt
» Skal och saft av 1 citron
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Cream Cheese Frosting

» 60 g mjukt smör
» 5 dl florsocker
» 1 tsk vaniljsocker
» 1 msk färskpressad citronsaft
» 100 g philadelphia ost
1.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphia ost krämigt.
2.Dela upp frostingen och färga den i olika färger eller behåll den vit.
3.Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

KRAM

21 april 2010

Syntest.Hade jag haft en ledig vägg i vår groventré hade denna affisch absolut fått hänga där. Tänk att efter en stressig morgon när man helst hade velat stanna kvar under täcket och det sista man ser är detta, då hade man lämnat hemmet och hoppat upp på cykeln med ett stort leende. Kanske får spegeln omplaceras och lämna plats. I want

Plansch Denna dag ska bli en helt fantastisk dag. Ellie.se

Ikväll har jag varit en runda på IKEA, fjärilslavendeln skulle levereras idag, men transporten hade inte kommit fram. Suck jag som ville plantera. Istället blev det muffinsbak inför Älsklings kalas på fredag. Imorgon ska frosting till muffins och varmrätten göras. Gillar att laga mat och baka. Har blivit ännu roligare sen KitchenAid flyttade in!

KRAM

20 april 2010

Idag är ingen vanlig dag för det är min Älsklings födelsedag. Vi har haft en underbar eftermiddag med familjen. Rätt som det var mitt i fikat och allt skratt började det snöa! Varför snöar det nu? Jag vill ha vår.
Det här hemska snöovädret får mig genast att längta ännu mer efter en av J presenter. En weekend i Ronneby Brunn med trerätters middag och spabehandlingar för oss båda. Ska bli så härligt och vi längtar!

Nej nu ska jag forsätta se på kvällens avsnitt av Desperate Housewives och hoppas att jag inte vaknar upp till ett vinterlandskap.

18 april 2010

Fångad av en stormvind.Med denna kända refräng sammanfattar jag min helg. Fredagen bjöd på After Work med alla underbara kollegor och vi dansade och sjöng till Carolas slagdänga. När timmarna övergick till lördag blåste även stormen upp. Som det blåst hela helgen. Trots detta har ett fint körsbärsträd och två vita Agapanthus inhandlats och planterats i våra fina krukor Gräva från IKEA. Älskling har påbörjat vår vedbod, hoppas att den blir färdig till nästa helg. Kommer att bli så bra ♥

Häromkvällen såg jag en bild på ett fint matrumsmöblemang och då var allt självklart. Det är så jag vill ha det! Även min kära sambo gillade idéen. Nu blir det till att sälja vårt Norden-bord i björk och köpa ett vitt och börja samla svarta stolar. Åh vad jag längtar!

bild:Fastighetsbyrån

15 april 2010

KLAR.Finns det någon bättre känsla än att en torsdagskväll krypa upp i soffan och veta att hela huset är städat? Känns helt underbart och det luktar ljuvligt! Dammsugaren, trasorna, moppen och alla färgglada rengöringsflaskor har återigen hittat tillbaka till sina platser i städskåpet. Skönt. Imorgon får jag besök av gulliga C, som har ett likadant hus i en stad en bit härifrån. Vi jobbar på samma ställe och imorgonkväll är det After Work som gäller. Ska bli så kul!

Vad tycker ni om Tripod Side Table från Noon Studio? Kan inte bestämma mig om det ska bli ris eller ros? Självklart är färgen på bilderna inte min smak, men det finns även i svart/vitt = bättre!

bilder:NoonStudio

KRAM på er

14 april 2010

I am. Dessa söta bokstavsmuggar är designade av det koreanska företaget I am. Perfekt när lilla M och lille E kommer och hälsar på. Passar till det mesta, glass, saft eller varför inte till godis? ♥

bild:I am

Den stora gula har hållit oss sällskap hela dagen, underbart! Gillar när det är ljust länge, man får mer energi och hinner mycket efter jobbet. Idag har jag städat nästan hela bottenvåningen, bara arbetsrummet kvar. Skönt att man snart är klar. Dessutom öppnades altandörren för första gången i år! Fågelsång, sol och städning är de saker min onsdagskväll bjudit på ♥

KRAM på er

13 april 2010

Vårtävling. Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr på Barnvänligt, http://www.barnvanligt.nu/. Tävla här du med!


Om jag skulle vinna skulle jag förmodligen använda pengarna till att köpa min nya favorit, nämligen en vit Sweetcake. I love!

bild:Barnvänligt

12 april 2010

Klipp&Klistra.Hittade till Sarah & Bendrix för ett tag sen och blev stormförtjust i de fina tavlorna. Jag vill också ha! Stansstämpel (?) med hjärtmönster och fina papper inhandlades. Sen var det bara att börja stansa, vika och limma. Ramen Ribba 50x50 från IKEA skulle få äran att rama in mitt mästerverk. Efter två kvällar var min fina tavla klar. Börjar med att visa tavlan i ett tidigt skede och det färdiga resultatet ska bara fötograferas så ska ni få se det också!

Är sugen på att göra en variant till, men då bara med ett stort hjärta bestående av flera lager av silkepapper. Kanske en syssla för kommande helg när Älskling är på fisketur?


Idag har solen varit framme precis hela dagen, underbart! Dock har timmarna på jobbet inte varit de bästa. Vissa dagar är bara inte roliga. Stress, saker som strular, som man inte kan påverka och känslan att man inte duger. Tur att man har underbara arbetskompisar och som man säger: Imorgon är en annan dag!
Kram på er

10 april 2010

Hej alla goa läsare! Hade hoppats att solen skulle visa sig idag, men vi har haft en trevlig dag i Båstad ändå. Svärföräldrarna letar efter utemöbler och solskydd till sin altan. Vi kom hem med fina dynor och stolar är utvalda. Lyckades dock inte få plats med dessa i bilen. Blir till att hämta senare!

Kakfat Petit Fours från Innemost. Säljs hos Möbelvärlden

Detta fina kakfat hade passat på deras fina nya bord. Kakorna ser inte dumma ut heller!

Trevlig lördag kväll på er!

KRAM

6 april 2010

Holländskt radhus. Vilket imponerande ljusinsläpp i detta underbara radhus. Radhuset tillhör familjen Bergström som bor i holländska Wassenaar. Det jag minns från min tid i Wassenaar, en ort en bit från Haag, är just dessa fantastiska radhus. Ofta med tre våningsplan och med just detta fantastiska ljusinsläpp. Fantastiskt.
Familjen Bergström hag ersatt rosa heltäckningsmattor med skandinavisk enkelhet.

Kul detalj i trapphuset att lämna ytan bakom trappräcket omålat. Enkelt men effektfullt. I like! Den svarta pallen designad av Ingvar Kamprad står högt på min önskelista. Säljs tyvärr inte längre, utan det är Blocket eller Tradera som gäller.
Mysigt med burspråk, framförallt när man kan krypa upp men en varm pläd och en bra bok. Även pläden av Pia Wallén är en önskan. Dock då i svart/vitt.


Härlig uteplats. Vi har förresten beställt häckplantor till trädgården, bör komma om några veckor. Längtar efter att få vara ute och pyssla i vår trädgård. En Agapanthus, helst vit, kommer absolut att få bo på vårt trädäck. Underbar växt, som om man har tur kan övervintra i varmförråd.



bilder:Hus&Hem

IKEA.Ja, att jag är förtjust i IKEA är väl ingen hemlighet. Gillar mycket i deras sortiment. Deras ständiga förnyelse och framförallt priset. Gillar när vänner och kollegor kommer med små lappar med inköpslistor. Ännu en anledning för mig att smita inom varuhuset. Svårt att hålla sig borta när det är så nära. Idag var det meningen att en spotlight skulle inhandlas till kollega M, men även en handduksställning fick följa med hem. Har länge letat efter en, dock ej på IKEA, och nu uppenbarade den sig framför mig, Grundtal. Jippie vad glad jag blev! Den som blev mest glad var Älskling som nu slipper borra i kaklet. Vi har nämligen inte vågat oss på detta och nu slipper vi!



Hoppas att ni alla haft en bra tisdag
KRAM

5 april 2010

April.Nu börjar påsken närma sig sitt slut. Mars har blivit april. Ännu ett steg närmare våren. Helgen har gått alldeles för fort, men det har varit riktigt skönt att vara långledig. Tur att denna veckan bara består av fyra arbetsdagar. Mjukstart.
Helgen har bjudit på en hel del sol, men tyvärr lika mycket regn. Har varit en tur i Skåne, där konstrundan ägt rum. Besökte även Designcenter 1021 i Löberöd, Urban Living i Simrishamn och DanskSvenska Kompaniet i Vranarp. Helgen bjöd alltså både på konst och design. Toppen! Hittade mycket fint, men inga köp denna gång.
Hos DanskSvenska Kompaniet ställde konstnären Lisa Rinnevuo ut sin fina konst. Förälskade mig i verket i turkost och rosa. Vill ha!


Har även varit kattvakt denna helgen. En kollega skulle hälsa på familj i Östersund och jag tänkte varför inte försöka bota mitt obehag för katter. Är absolut inte rädd för dessa små varelser, bara att de är lite obehagliga. Zeke och Iza har varit exemeplariska. Väldigt charmiga och gosiga. Tack snälla S för den fina presenten, det var absolut inte nödvändigt. Blev i alla fall väldigt glad och behöver du kattvakt fler gånger vet du var du ska vända dig!

Dags för en kopp te och tv och därefter sängen. Det är ju arbetsdag imorgon
KRAM

1 april 2010

GLAD PÅSK på er allihopa. Igår inhandlades ris och fjädrar, vita såklart, sattes i. Idag fick jag och J påskpresenter av kära M. Vi fick varsitt påskägg med godis och dessutom lite presenter. Jag fick två ägg och en höna från Cult Design och även två böcker. Tack snälla M. Av Älskling fick jag en fin berlock till mitt halsband. Älskar dig, puss
Jag har varit ledig från jobbet idag. Får passa på när det är långhelg. Dagen har bjudit på en tur till mataffären, storstädning av båda badrummen, byte av sängkläder, tvättning och strykning. Har precis bakat Leilas New York Cheesecake med blåbär. Hoppas att den smakar lika gott som den är fin. Mums

Glad Påsk på er alla bloggläsare.

Hoppas att helgen kommer bli solig och varm.

KRAM

Gult är inte fult.Nu när påsken är här tänkte jag visa en del av mina favoriter i just färgen gult. Titta och njut.
Luxembourg karmstol,Fermob 3590kr , Luxembourg serveringsvagn, Fermob 4910kr, Dot skålar, Stelton från 449kr, Flower Pot 2690kr, DLM XL, Hay 2495kr och Bistro stol, Fermob 610kr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...