31 januari 2010

Härlig söndag.Helgen är redan över och imorgon är det åter jobb och även snöstorm om man ska lita på prognoserna. Storm och snö i dagarna tre. Morgondagen erbjuder även storhandel och besök hos gulliga D och lilla T. Ska bli kul och träffas igen, var ett bra tag sen. ♥

Söndagen inleddes med sovmorgon och snöskottning och därefter frukost på IKEA. Fyndade även en fin korgkista, som ska på sprutlackeras av en god vän. Kommande färg: VIT! Eftermiddagen inleddes med en promenad i snön och ett fyratimmars stopp hos J och S som nyligen köpt och renoverat ett hus. Jättefint! Vitt och fräscht. Där kommer dom och den lilla/lille trivas alldeles utmärkt. Tack för de hembakade muffinsarna och gräddbollarna.


bild:Expressen

Hittade lite mer inspiration till klädkammaren. Gillar detta systemet från IKEA, luftigt och genomtänkt. Det heter Stolmen, enda nackdelen är att det är utgående och kommer att försvinna ur sortimentet inom kort. Känns därför lite dumt att investera i detta när man inte kan köpa till och ändra i framtiden. Lite besviken är jag allt. Vem vet, det kanske dyker upp en annan bättre lösning?

Trevlig söndagskväll på er
Muffins. Klockan är snart ett och vi tittar på filmen Jägarna och jag längtar efter muffins. Blir kanske till att baka några imorgon, nej jag menar om några timmar. Det är ju redan söndag. Muffins med blåbär, hallon, äpple eller varför inte choklad? Mums.



En ursöt muffinskål perfekt att förvara sockerbitar och annat smått får gärna komma hem och bo i mitt kok. Från Designista och priset är 110sek.
Även planschen från Signerat.se gjord av Caro-Lines tycker jag är jättefin. Motivet på planschen är ett muffinsalfabet. Morotsmuffins, Nyttiga Muffins och Xylofonmuffins. Funderar på att beställa en med svart bakgrund och ha som ombyte i köket när jag tröttnar på There´s no place like home från Isa.


bilder:Sköna Hem och Signerat.se

Välkommen söndag
Godnatt

29 januari 2010

WallKotyr.DecorMaison har presenterat en ny kollektion i dagarna. Kollektionen har fått namnet WallKotyr. WallKotyr hämtar inspiration från designerns skissbord, modehusens runways och parisisk Haute couture. Med WallKotyr tar du klivet in i en värld av skönhet. Borde inte ditt hem få göra samma sak?
Kollektionen består av 40 stycken tapeter och fem panoramatapeter. Tapeterna börjas säljas i butik februari 2010. Längtar.


bild:DecorMaison

Tapeten med klädesplagg är en stark kanditat till min klädkammare. Love it ♥ Tillsammans med en skön matta på golvet och ett bra hyllsystem, som förresten är på gång, kommer klädkammaren att bli en dröm och gå in varje morgon. Gillar den auberginefärgade mattan som är klippt som en cirkel på bilden från Sköna Hem. Mattan kommer från Jab och kostar 1140sek/kvm. Är dock lite tveksam till om mattan ska vara lång- eller korthårig.


bild:Sköna Hem

Nu blir det På Spåret på SVT Play. Är så mätt efter all god mat, tack snälla P ♥

KRAM
Mairo. Tack snälla för katalogen ni skickade! Alltid roligt att bläddra i när inspiration behövs. Här hemma har jag några rullgardiner från Mairo som jag älskar. Har ni vägarna förbi Ronneby är ett stopp hos Mimou AB ett måste. Där säljs det mesta från Mairo, men även mycket annat bland annat Mimous sortiment, vilket också är uppskattat från min sida.
Fantastisk och inspirerande affär ♥



bild:Mairo

Är riktigt sugen på tyget Hosta av Linda Svensson till gästrummet och en Tolix-stol hade inte skadat. Tyget finns även i andra kulörer bland annat bladgrönt vilket skulle passa perfekt som dynor i trädgårdsmöblemanget till sommaren. Hmm tåls att tänka på.

Nu ska vi på födelsedagsmiddag med pappa. Kommer bli en trevlig kväll med god mat, mycket skratt och fredagsmys.


Passa på och mys. Det är helg nu.

KRAM

28 januari 2010


Lyx eller budget. Idag handlar det om fåtöljerna Poäng vs Miranda. Poäng är Ikeas klassiker i lyxvariant med garvad lädersits. Priset är 3 995sek. Motståndaren är Bruno Mathssons Miranda med sits av linnegjord. Priset för Miranda är 11 760sek. Till båda ingår nackkudde. Vilken väljer ni?

KRAM

27 januari 2010

Jippie! Nu har jag och alla andra tävlingssugna chans att vinna valfri Vera One matta från Pappelina hos Butiken Förr. Denna vinst hade verkligen skapat lite vårstämning i denna snöstorm. I LOVE!



Min favoritprodukt under Nya artiklar är detta lilla grytset. Varför? Jo Js lilla fyraåriga brorsdotter älskar att bjuda oss på mat och hon skulle älska detta!



För att delta i tävlingen klicka på bilden eller på länken Butiken Förr

Lycka till!
Frost.Ute yr snön och mer väntas komma. Längesen det var riktig vinter. Gårdagen bjöd på strålande solsken med temperatur runt minus tio, vilket gjorde landskapet till ett perfekt vykort. Vad jag njöt, precis så här ska ju en vinter vara! En kväll som denna kommer att tillbringas framför kaminen.
Tänkte passa på att visa köksredskap som jag hittade häromveckan. Redskapen, som än så länge är prototyper, designades av Jonas Stokke och Öystein Austad för Frost produkt. Serien består av åtta delar som är ergonomiska och välkonstruerade. Hellre få bra produkter än många med sämre kvalitet och utformning är norrmännens affärsidé. Jag tycker att serien är fantastisk!




bild: Frost Produkt

25 januari 2010

Baronessa.Tyget Baronessa av Lisa Bengtsson för Mairo kan pigga upp vilken seg och dyster vinterdag som helst. Har inte fått någon bra start på årets fjärde vecka. Känner mig trött och hade helst velat stanna i sängen under mitt varma duntäcke några dagar. Termometern visar på minus fjorton, brr.


bild:Mairo

"Min tid som Baronessa I en slottspark fylld med rosor, blommar jag. Det är en 1700-tals dröm förgylld av livets hemligheter. Där solen skiner starkast, blommar jag ut som mest och ger liv åt romantiken. Min tid har inga hämningar, sinnena har inga gränser och jag står för doften av det kärleksfulla livet." Detta är Lisas beskrivning på vårens nyhet. Ja, vem hade inte velat ligga i en solig slottspark idag?

Hoppas på mer sol på min himmel imorgon.
KRAM på er

23 januari 2010

VictoriahjärtaDaniel. Den officiella bröllopsserien visas nu i dagarna på Formexmässan i Stockholm. Det guldfärgade mönstret som följer genom hela serien har hämtats från en tapet på Drottningholm. Blir säkert en liten souvenir hemma hos oss. Det är ju inte ofta vi firar kungligt bröllop i Sverige. Den nittonde juni står bröllopet i Storkyrkan och Sverige får en ny prins. Tänk vilket nytt liv Daniel kommer att få. Från att ha varit en okänd kille från Ockelbo till att vara motiv på kaffekoppar som säljs på Åhlens. Hoppas att dom lever lyckliga i alla sina dagar!


bild:Hus&Hem

21 januari 2010

Liselotte Watkins. Hos Nollimages kan man köpa Liselottes fina illustrationer. Liselottes färgglada illustrationer är välkända genom bland annat H&M. Har på senaste tiden upptäckt ett antal svartvita stilleben av Liselotte. Me like!


bilder:Nollimages

Imorgon är det fredag, skönt med helg.
Förvaring. Mitt nästa projekt kommer förmodligen att bli klädkammaren. Skulle gärna vilja tapetsera en vägg och montera något sorts hyllsystem. En annan önskan är att lägga in en korthårig heltäckningsmatta, men tvekar lite då dammråttorna verkar trivas bland alla kläder. Det är ju mer lättstädat med parkett. Någon som har erfarenhet av heltäckningsmattor i klädkammare? Tänk att få tassa in där på morgonen och få gräva ner tårna i en gosig matta.


bilder:Better Homes & Gardens

Får ta fram skissblocket och fundera över hur vi kan få den mest optimala lösningen. Jag vill få in så mycket som möjligt, utan att det känns som ett förråd. Gärna fina förvaringslådor för säsongskläder, sjalar, strumbyxor och annat smått och gott. Bra belysning och fin spegel. Roliga krokar för halsband och armband. Ja, det är mycket att tänka på, men roligt.
JA. Idag fick jag min vinst från Barnvänligt! Vann en tävling hos Peppar&Vanilj, vilket gav mig ett presentkort på just Barnvänligt. Så idag damp det ner en liten vit uggla och två svarta bokstäver. Ugglan har funnit sin plats på String-hyllan i arbetsrummet och bokstäverna har hamnat på tavellisten i sovrummet.




Bokstäverna föll jag för direkt. Några dagar efter jag lagt min beställning, dök de upp på flertalet inredningsbloggar. Kul! Valde bokstäverna J och A, dels för att det är första bokstäverna i våra namn samt att de bildar just ordet JA.

Tänkte visa ljusstakarna jag fyndade häromdagen. Har inte riktigt bestämt mig var dom ska placeras. Kanske hamnar på mitt lilla ljusstakelager och får komma fram till våren. Man kan ju aldrig få för många ljusstakar, eller hur? Fick ju tulpaner i fredags av J och nu är dom helt makalöst fina. Precis innan dom inser att dom är överblommade. I love!


bilder:privata

KRAM

20 januari 2010

morkarin. Älskar dessa äppelburkar. Att dom är vita gör att jag älskar dom ännu mer! Funderar på att beställa en från morkarin. Finns stor 30x30 och liten 18x18. Pris 649sek respektive 369sek.


bild:morkarin

Dags för lite te och smörgås, sen sängen med en spännande bok!
Förresten, the snow is back! Har varit ute och skottat. Lustigt att det alltid snöar när J jobbar kväll och jag sköter markservicen. Ändå är snön välkommen, var länge sen vi hade riktig vinter. Let it snow, let it snow!

Kram

SMD Design. Äntligen har vår klädhängare kommit! Detta var vår julklapp till huset. Tyvärr var den första skavd och repig så vi fick beställa en ny. Nu är väntan över och Stick hämtas på fredag. Längtar till fredag! Vår modell heter vit/vit, alltså är både foten och hängaren vita. Vad annars? Bilder kommer.



bild: SMD Design
Thomas Sandell. En fantastisk designer och arkitekt. Föll pladask för detta hus som Thomas ritat.Han har inspirerats av de typhus som byggdes i Sverige på 1700-talet. Modellen är traditionell och enkel, precis som en husteckning skapad av ett barn. Det är kanske just enkelheten som gör att huset känns tryggt och hemma. Varje rum har minst två fönster, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och skuggspel.



Härligt vardagsrum med stora panoramafönster mot trädäcket.


Ett av ovrummen. Gillar gardinuppsättningen. Höjer mysfaktorn, fast ändå väldigt enkelt. Gillar färgkombinationerna, jordfärger och pastell.

Bilder: Arkitekhus.se

Trappan upp till tredje våningen. Allrum för hela familjen, lek och avkoppling.

Oj har visst missat början på Room Service!

KRAM

19 januari 2010

Kungstensgatan. Tog mig en surf på olika mäklarsidor. Fastnade för denna 2:an i Vasastan. Gillar den strama inredningen som mjukas upp med detaljer, som till exempel det färgglada kylskåpet. Man borde våga mer!




















bilder:Oscars fastighetsmäkleri


Idag kom ett litet paket från H&M, två rosa och två vita sidenkuddfodral och en present till M. Tanken var att ha alla fyra i sängen, men det blev inte som jag tänkt mig. De vita fick göra kudden från Svenskt Tenn sällskap i soffan istället. Hann även inom det stora varuhuset och fyndade två kuddar och fem stycken ljusstakar jag sneglat på ett tag. Fick alla fem för en Carl von Linné. De fyndade kuddarna hamnade i sängen. Perfekt!

Förresten, min gulliga kollega P besökte IKEAs nya varuhus i Malmö i helgen. Gissa vad hon hade med sig hem till mig? En svart Björkefall! Som jag längtat. Tack snälla P. Ljustaken har nu placerats på soffbordet tillsammans med de fina ljusstakarna jag fick av P i julklapp.

Nu blir det en runda till sopsorteringen, sen lite tv och Elle Mat&Vin

Go Kväll

18 januari 2010

RöttVitt. Italienska företaget Olivieri tillverkar fantastiskt fina möbler. Deras inspirationsbilder är galet inspirerande. Jag fastnade för deras bilder i rött och vitt. Tycker att det är kul med vitt som bas och sen ändra accentfärg efter humör och säsong. Rött som accentfärg är riktigt häftigt! Titta och njut, vill ni se mer av Olivieris sortiment, klicka här.


bild: Olivieri

Olivieri har ett showroom i Rimini. Ett glaskomplex i fem våningar. Tänk att få spankulera omkring där och drömma sig bort...
Nyhet. Hos Designonline kan man nu även köpa en del av Holmegaards fina produkter. Gillar de fina vaserna och skålarna i serien Simplicity av Cecilie Manz. Holmegaard har även fina lampor i sitt sortiment. Gillar särskilt One, design Maria Berntsen. Känner att ju närmare våren kommer desto mer sugen blir jag på färgen plommon. Passande med tanke på bloggens namn. Har sett fina handdukar och nu även i serien Simplicity. Nja, får nog snart bli lite plommon här hemma!

bild: Holmegaard, delar av serien Simplicity

Idag har jag storhandlat, tagit en runda på det stora varuhuset, strukit all tvätt och till sist tänt en brasa och satt mig i soffan. Förutom mat fick två stycken ljusrosa chrysantemum följa med hem. Den förra, som införskaffades för två veckor sen, ja den trivdes inte riktigt... Hoppas att dessa trivs bättre i tvättstugefönstret.

KRAM

17 januari 2010

Sovrumsprojekt. Har lovat er att visa bilder på vårt lilla sovrumsprojekt. Det vi har gjort är att tapetsera en fondvägg. Inte särskilt komplicerat men dock en stor förändring! Vi är jättenöjda med resultatet. Tapeten vi valde är från Midbecs Marimekko-serie i samarbete med Sirpi. Mönstret heter Lumimarja.





Även tavelisten fick sig en lite förändring. Blev lite tapet över och inte ska man väl kasta? Blev ett nytt motiv i Ribba-ramen. Även almanackan fick sig en lite piff. Nu väntar vi på en leverans med det sista piffet. Längtar!



bilder:privata

Det som är kvar av söndagskvällen kommer att ägnas åt lite gos framför tv:en och lite läsande i nya Elle och Hus&Hem.

KRAM

16 januari 2010

Söndagsfrukost. Det bästa med söndagar är att ligga och dra sig och sen äta en riktigt god frukost. På vardagarna finns tyvärr ingen tid till mysiga frukostar med sin älskling. Gourmetmüsli, portionsknäcke och chokladskorpor från Olof Viktors låter inte helt fel. Dessutom i fina plåtburkar. Har ni vägarna förbi Österlen är ett besök hos Olof Viktors ett måste. Ring och boka bord i förväg, hit valfärdar folk hela sommarsäsongen. Innan vädret tillåter ett besök, klicka här.


Produkter på bilden går att köpa hos Urban Living. Gourmetmüsli 140kr, Portionsknäcke 125kr och Chokladskorpor 95kr. Mums!

15 januari 2010

Tävling hos Veras Hus

Chans att vinna underbart fina bokstäver hos BlacknWhite. Klicka på bilden för att komma till tävlingen. Lycka till!

15 januari. Tulpanens dag. Har fått 20st underbara tulpaner av älskade J idag. Puss! Älskar tulpaner. För mig ett riktigt tecken på att våren är på ingång. Gillar tulpanerna som dom är, men även tillsammans med lingonris, anemonener eller andra fina snittblommor. Gärna i samma färgskala. Allra vackrast är tulpanerna dagarna innan dom ska slängas ut. När dom är är på gränsen till överblommade och hela blomman visar sig från sin bästa sida. Mina favoriter är de franska tulpanerna. Besöker jag Malmö eller Helsingör är ett stopp på blomstertorgen ett måste. Längtar!


Vill ni läsa och lära mer om tulpaner kan ni kika in här.

Njut av ledigheten och ha en fin fredagskväll
Lärkstan. Sofi och Daniel visar upp sin fina lägenhet i tidningen Sköna Hem. Efter rivna väggar och nyskapade rum är lägenheten helt underbar. och perfekt för en barnfamilj.
Ljuset bara flödar in. En riktig drömlägenhet mitt i Stockholms city.

Skåpet i hallen döljer ett element och är platsbyggt, påminner mig väldigt mycket om Asplunds förvaringsserie Snö. Bra idé! Gillar deras tavelvägg i köket. Önskade att jag hade en sådan stor ledig vägg. Jag får nöja mig med att pyssla med min tavellist i sovrummet.

Kakelugnen i vardagsrummet höjer mysfaktorn ytterligare. Lägg märke till den fina taxen. Tonerna av pastell gör att lägenheten med den vita basen känns hemtrevlig och inte stel.

I gästrummet har hyllsystem från Elfa använts för att förvara familjens alla böcker. Denna lösning har vi i vårt arbetsrum och den är verkligen praktiskt! Rymmer hur mycket som helst. Lampan Liv står högt på min önskelista! Gillar familjens röda mekanikerskåp. Kul med en färgklick. Den gigantiska speglen i hallen står lutad mot väggen.

Vilket sovrum! Hade nog aldrig lämnat sängen i detta lilla paradis...

bilder: Sköna Hem

14 januari 2010

Populärt alfabet. Hittade även en ABC-plansch i The Love Shop. Fanns i många olika färgsättningar. I svart, vitt och rött är den förvånansvärt lik IKEAs Olunda, som hänger i arbetsrummet. Tycker Etsy´s variant är fin också!

Bilder: the Love Shop, Etsy och Ikea
Sovrumskonst. Är sugen på att byta ut motiven på tavellisten i sovrummet nu när vi är igång med vårt projekt. Lovar bilder efter helgen då jag ska försöka fotografera lite. Hittade till The Love Shop på Etsy. Älskar Etsy! Där finns allt mellan himmel och jord. Hittade dessa som jag tror kommer att passa. Måste bara bestämma mig för vilken jag ska beställa, tavellisten är ju tyvärr inte så lång.



Bilder: The love shop, Etsy
UNDERLIGT. Varje söndag brukar jag sätta mig och se över planeringen för kommande vecka. Både för jobb och privat. Jag checkar läget på diverse bloggar och inredningssidor för att se om jag hittar något spännande att blogga om. Passar även på att fotografera, då kvällarna i veckorna fortfarande är för mörka. Längtar efter ljuset! Sen gör jag en grovskiss om hur och vad jag kommer att blogga om. Självklart kan det ändras då det dyker upp inspiration hela tiden!

Denna veckan har varit lite ovanlig. Upptäckte två saker i söndags ,som jag verkligen gillade och tänkte dela med mig av här på bloggen, men tyvärr hann andra duktiga bloggare som Frida med Trendenser och Lotta med Alla bäckar små före mig. Nästa gång få jag vara kvickare. Upptäckterna tåls att visas igen, så här kommer dom!

Bild: IsaForm

Nyheter från IsaForm. Planscherna påminner lite om affischen Tre, la mela e la pera av Enzo Mari. Gillar verkligen Isas päron! Isa är en begåvad tjej och man vill verkligen ha allt i hennes webshop. J:s syskonbarn har fått varsin uppskattad tavla av oss i present. Själv har jag unnat mig planschen There´s no place like home, som hänger i köket och gör mig glad varje dag.

Bild:Coulson Macleod


Min andra upptäckt var fina tavlor av Coulson Macleod. ArtWithAttitude.NotForSquares består av kvadratiska tavlor i begränsad upplaga. Motiven är tryckta små budskap eller kända repliker från romantiska filmer. Kul att se om man känner igen alla! Min favorit är självklart `Nobody put´s Baby in a corner

Förresten, jag var på det stora småländska varuhuset ikväll och fyndade en lampfot. En exakt miniversion av IKEA 365+ Brasa. Tyvärr ingen skärm, men det blir en lite utmaning! Jippe jag är så glad, perfekt till tv-bänken.

Nu är det dags för en rask promenad
KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...