31 december 2009

Vackra vita vintervärld

Idag passade jag på att ta lite fotografier på vårt hus. Solen skiner, snön ligger som ett frasigt vitt täcke och kylan biter i kinderna. Perfekt!










Vill även passa på och önska GOTT NYTT ÅR och tack alla som kommer hit och besöker mig. Alltid lika glad när jag ser att jag haft besökare. Det får mig att vilja dela med mig ännu mer. TACK!

Ses nästa år. Kram

Julklapp nr åtta

Fick en hel del julklappar av M. Allt från vantar till böcker. Allt sånt som bara M kan veta. En sak som jag länge önskat mig är ett fat från Matteus. Fick upp ögonen för dessa godbitar för ungefär ett år sen. Tycker att deras porslin är alldeles underbart! Tack snälla M!


bild:privat

30 december 2009

Julklapp nr sex och sju från Älskling

Blev verkligen överraskad när jag fick julklapparna från J. Han hade åkt själv till stan och hittat jättefina klappar till mig. Jag blev och är fortfarande glad. Nu kan jag ligga i soffan med fint smycke och läsa om mitt favoritintresse! PUSS


bilder:privat och Svane&Lührs

Snart är det dags för en bra film tillsammans med goda vänner.
KRAM

Julklapp nr fyra och fem

Min visning av mina julklappar börjar nästan kännas som en julkalender. Roligt eller inte vet jag inte, men här kommer klapp nummer fyra och fem. Båda är från P. Det långhåriga fårskinnet var en önskan och de fina ljusstakarna var ett eget initiativ från P. Roligt! Egentligen hade jag önskat mig ljustaken Björkefall i svart från Ikea när P var i Malmö. Ni vet den ljustaken som är så populär för tillfället, men han hann inte med att besöka varuhuset på grund av alla möten. Istället hittade han dessa sötnosar i en affär på hemmaplan. Snarlika Björkefall, men ända inte. Kul att ha något eget. Vem vet jag kanske skapar en ny trend?! Passar dessutom perfekt ihop med fårskinnet. Fårskinnet och ljusstakarna har fått tagit plats i tv-hörnan, som nu har en liten gotländsk touch. Tack!


bilder:privata

Januaritävling hos Hus&Hem

På inredningsmagasinets Hus&Hem:s hemsida börjar det en tävling den första januari. Den pågår hela januari därav namnet! Vinster varje dag. Allt från plädar, böcker, spel till helårsprenumeration.
Det enda man behöver göra är att svara på en bildfråga Gissa formgivaren!
I like! Klicka på bilden för att komma till tävlingen.




KRAM

29 december 2009

Julklapp nr två och tre och SNÖ

Vitt, vitt och vitt överallt! Jippie, snön är tillbaka. Stora vita fantastiska flingor har singlat ner nästan hela dagen. Önskar att snön får stanna över nyår. Att stå ute vid tolvslaget, se på alla raketer i bitande kyla. Alla kära vänner rejält påpälsade med varsitt glas champagne, skrattande och kramandes. Det är min nyårsönskan.

Tänkte visa två andra fina julklappar jag fick för några dagar sen. Vad tiden går snabbt. Alla förberedelser och förhoppningar och så är allt över på några timmar. Men vad det är värt det! Av dessa två var den ena klappen känd och den andra en toppenöverraskning! Tack Fm och Ff och svärföräldrar, som verkar ha haft fullt sjå att hitta min klapp!


bilder: Iittala och Orrefors

28 december 2009

Julklapp nr ett

Nu är nästan all snö borta,tråkigt. Tyckte att snön kunde få stanna nu när den äntligen har kommit. Det var ju så mysigt! Men men det kommer säkert mer snö. Tänkte visa en av mina favoriter bland alla julklappar jag fått. Vet att jag redan har en, men enligt mig kan man nog aldrig få för många. En liten bonus är att denna lilla sak verkar pryda en annan tjejs arm. Armen tillhör prinsessan Madeleine!
Det jag pratar om är en klocka från Triwa, för att vara exakt, modell Greystone Chrono. I love, tack snälla pappa!



bild: Triwa och Elle

26 december 2009

Lyx eller Budget...


Lyx:Kartell FL/Y 1 790,-
Budget: Ilva 749,-


KRAM

Annandagsutflykt och mellandagsrea

Idag har jag och J varit i stan med tusentals andra rea-sugna människor. J fyndade en blueray-spelare, som han så länge har velat ha. Nu ligger han bakom tv-bänken och försöker få den inkopplad. Själv fyndade jag två stjärnor på Mio, som har fått tagit plats i gästrummet och skräprummet. Jättefina och toppen med halva priset. I like!

När vi ändå var i stan tog vi en liten utflykt till Svenssons i Lammhult. Inga inköp, mest bara kul och titta. J mumlade något om att han hade haft massor av pengarna hade jag fått allt jag pekade på. Vilken lycka det hade varit!
Fastnade för en sovrumsmiljö som gick i lila och vitt och självklart fanns där en Snö-byrå! Tapeten som skymtar i bakgrunden har jag här hemma som tavla. Har bestämt mig för att försöka spara ihop till någon av förvaringsmöblerna i serien Snö. Skulle passa perfekt under vår trappa.


bilder:privata tagna på Svenssons

Ni är säkert nyfikna på vad jag fick i julklapp. Lovar att visa bilder snart!

21 december 2009

Nyhet

Firman Svenskt Tenn har kommit ut med lite nyheter bland annat dessa vaser som är fina var för sig eller i grupp. Gillar dess enkelhet och dess smått humoristiska men ack så självklara namn.
Vaserna tillverkas av Skrufs Glasbruk exklusivt för Svenskt Tenn. De finns i klart, brunt och rosa glas.


bild: Svenskt Tenn
Stubbe höjd 20,5cm 1 900kr, Dagg höjd 27cm 2 200kr och Kotte höjd 9,5cm 300kr

Ännu en sak som gärna får finnas väl inslagen i Tomtens säck.

DanföredanföredanföreDopparedan...

...tror att jag fick det rätt! I alla fall är det bara fyra dagar kvar till Julafton! Nu är allt klart och det är bara att njuta av stillheten och det underbara vädret. Termometern har passerat -10 och jag sitter och myser framför brasan.

Inredarna på tidningen Sköna Hem har fått förverkliga sina juldrömmar genom att bygga miljöer och tapetsera kulisser för att visa hur deras drömjul ser ut.
Karolina Karlsson om sin drömjul. "Den 23:e december är den bästa ­dagen, då gör vi vackra paket och dricker glögg. Den 24:e är ett härligt kaos, med vänner, släkt och tre olika ­firanden. Men sedan ska jag leva mitt liv i sängen. Läsa julklappsböcker, kolla på filmer i datorn, äta lusse­katter och dricka te. Jag tänker inte ta av mig ­pyjamasen förrän framåt nyår." 



En annan sak som är viktig för många, speciellt kanske för den äldre generationen, är att få samla hela sin familj runt matbordet. Precis så är det även för inredaren Anna Cardell.
"På julen vill jag umgås med min familj och kära vänner. Bäst är när vi samlas runt middags­bordet och njuter länge av mat, dryck och skratt. Jag hoppas också få tid att läsa böcker, och jag älskar också något så ­omodernt som ­högläsning. Den lite höga soffan passar ­utmärkt både som sittmöbel vid bordet och att krypa upp och mysa i. Rummets färger har jag hämtat från naturen – vinterns bleka palett."




Per Wennberg har precis som Karolina valt att inta julen i ryggläge, fast kanske på ett lite stelare brittiskt vis.
"Min drömplats just nu är ­vardagsrummet och soffan. Jag har blivit helt besatt av ­tanken att bara få vara ledig och inte göra ­någonting. Koppla av och läsa en bok eller ­tidning utan att behöva känna att jag måste göra någonting nyttigt. Min inspiration till vardagsrummet kom från chesterfieldsoffan med ­brittiska Union Jack på ryggen, i form av engelska tillverkaren Andrew Martin."

bilder:Sköna Hem

Hur firar ni helst jul?
KRAM

20 december 2009

Pysseltips

Om ni får lite tid och ork över i julhelgen kan ni ju brodera en kudde. Har man inte tid och ork eller helt enkelt inte har en aning om hur man gör (som jag) kan man ju alltid köpa en färdigborderad. Westernkuddarna från Emily Peacock tycker jag är alldeles underbara! De skulle passa perfekt i vårt vita sovrum. En riktig färg- och formkrock.

bild:Sköna Hem

Nu är det ju igen...

...idag har jag och J gjort lite julgodis. Marshmallows och skumtomtar doppade i choklad med strössel på och marsipankulor, även dom doppade i choklad. Nu ligger allt godis i kylen och får inte plockas fram förrän på onsdagkväll. Vad jag längtar!


bild:privat

Mina föräldrar har även varit här idag. Tillsammans har vi honungsglaserat revben och gjort Janssons frestelse. Resten av dagen har tillbringats i soffan framför skidåkning på TV. Nu känns det verkligen som om julen är nära och det spås att ännu mer snö är på väg. Kanske blir en riktig vit sagojul i år. Hoppas!

19 december 2009

J:s fantastiska insats

Kan inte påstå att J varit delaktig i julpyntningen, men han ordnar med så mycket annat, så jag är nöjd ändå. En sak som han har pysslat lite med idag och som han ville att jag skulle visa här på bloggen är de silverfägade julkulorna som placerats i Alvar Aalto-vaserna. Lägg märke till kulan som ligger utanför, som J tycker är en viktig detalj och är väldigt nöjd med! Tycker att det blev riktigt fint, puss!


bild:privat

Ha en fortsatt bra lördagskväll och njut av att snön äntligen är här.

Hysteriskt..

...idag har jag varit i stan och jag var inte ensam. Bilar och stressade människor överallt. Jag hittade vad jag sökte, åt en chokladmunk i kylan för att orka med all julstress och avslutade med Drive in på Max. Bäst att överge bilen så lite som möjligt var mitt resonemang. Dessutom har jag slagit in de sista julklapparna ikväll. Givetvis tog tejpen slut mitt i paketeringen igår, typiskt! Granen är färdigklädd, den är enorm. Me love!
Det stora svarta paketet som skymtar i bakgrunden är till mig och J från Tomten. Vad det är får ni veta på juldagen..


bild:privat


Nu har min älskling gjort fylld lövbiff och står redo med vinet. Mums

17 december 2009

Förresten...

...idag har jag passerat 1000 besökare. Wihoo!

Min favorit!

Jag var så glad igår när mamma vunnit den fina alfabetstavlan Olunda i lotteriet. Idag är jag om möjligt ännu gladare. Nu har nämligen min J hjälpt mig att hänga upp underverket på väggen i arbetsrummet! Mamma vann även en vit rektangulär magnettavla som fick göra Olunda sällskap. Jag är så nöjd! Tack snälla J för hjälpen, puss



bild:privata

Snart dags för sängen, måste bara gå och beundra tavlan en sista gång för ikväll!

Jul i vårt hus..

..trotsade mörkret och gjorde ett sista försök att få lite julbilder hemifrån. Tycker att jag lyckades ganska bra! Temat i år blev klassiskt, rött, vitt och silver.


bilder:privata

16 december 2009

Ellipsbord


Lyx: Bruno Mathsson 17 200,- Svenssons
Budget: 1 999,- Ellos

Jippie!

Jag är så glad! Min snälla mamma vann i ett lotteri, som stödjer cancerforskning, och gissa vad vinsten blev? Jo, tavlan Olunda från IKEA som jag har önskat mig! Nu ska den upp på väggen i arbetsrummet. Tralala..

Idag har det fortsatt snöa. Det är riktigt mysigt och julstämningen börjar komma. Igår inhandlades kungsgran på torget och lite pynt kom fram. Ni vet vad jag tycker om pynt, men lite röda tomtar och till och med en snögubbe har fått göra oss sällskap. Även vår första snöskyffel har införskaffats. Har tidigare bara bott i lägenhet och då är behovet av en skyffel inte särskilt stort. Blev både en modell mindre och större, så att vi kan skotta tillsammans!
Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på vårt julpyntade hus i helgen. Har förgäves försökt få bra bilder på kvällarna, men mörkret har inte varit på min sida...


bild:IKEA

14 december 2009

Tävling hos Alla Bäckar Små


Ola Wihlborg - Design - Älmhult

Upptäckte idag att designern, Ola Wihlborg, till min favoritvedkorg har en adress i Älmhult. Vedkorgen är givetvis Code Basket från Asplund. Tänk att denna fantastiska vedkorgs skapare lever i samma miljö som jag och har kunnat designa något så enkelt, men ack så fint.
Han har även formgivit åt IKEA, Celda, Luján-Sicilia och Spiegel.

Vem vet, Ola kanske har ett helt förråd med vedkorgar hemma hos sig? Kanske har han en för mycket? En som hemskt gärna vill komma och bo hemma hos mig? Den skulle bli väldigt älskad och väl omhändertagen.


bilder: Wihlborg Design

13 december 2009

Tävling hos Husligheter


Snö och Lucia

Önskar mig snö i alla dess former! Nu börjar julen närma sig och då vill jag gärna ha lite minusgrader och snö, så att att man får riktig julstämning. Idag har vi haft lite luciafika med mina föräldrar och även installerat vårt larm.

En annan form av snö som jag önskar mig kommer inte från himlen, men dock från Asplund. Asplund har en fantastisk förvaringsserie, som heter just Snö. Dessa olika skåp skulle passa perfekt hemma hos oss. Dom gör sig bra i alla rum. Perfekt i hall, arbetsrum, sovrum, ja som alla mina rum skulle vilja ha varsin Snö-förvaring.
Tomten jag lovar att viska larmkoden i ditt öra om du lovar att komma med lite Snö!


Bilder: Asplund


KRAM

11 december 2009

Ferm Living

Har märkt att jag har börjat gilla tapeter. Kanske är det för att jag inte har några och är på jakt efter eller är det bara för att det finns så många fina? Tänk vad man kan förändra ett rum bara genom att tapetsera några väggar? Tänkte visa ett litet collage från Ferm Living, som även har textil i sitt sortiment. I Like!


bilder: Ferm Living

Nu är det snart pizza-dags och Idol-final hos goda vännerna J och S

Ha en trevlig fredagskväll!
KRAM

10 december 2009

Tävling hos Peppar och Vanilj

Klart att jag vill vara med och tävla om ett presentkort hos Barnvänligt!





KRAM

Annorlunda Rum

Tänkte tipsa om en butik några mil härifrån. Butiken heter Annorlunda Rum och har väldigt många fina saker. Har man brist på inspiration brukar det bli en tur dit. Fina utställningsmiljöer och inredningsdetaljer. Dessutom trevlig personal. Alltid har man en påse med sig därifrån!
Senast jag var där hittade jag ett långhårigt fårskinn, som påminner mig om Gotland. Så snälla Tomten om du läser detta, be nissarna ta en sväng om Annorlunda Rum.

Får ni tillfälle så besök Annorlunda Rum. Ni kommer inte att bli besvikna!


bilder:Annorlunda Rum

och svaret är...

...så klart tändsticksasken av Kristina Starck. Tack snälla mamma, vad jag har längtat! Grattis Malin, du gissade helt rätt!

Ikväll har jag fortsatt min städturné. Kvällens turné gjorde uppehåll i Tvättstugan, Köket, Hallen och Matrummet. Puh, men nu är det klart!

Innan jag började min storstädning var jag i blomsteraffären och på IKEA och köpte vita hyacinter och lite andra tillbehör. Har nu arrangerat och placerat ut blommorna. Alltid lika kul med nya blommor när man städat!
Inspiration till arrangemanget fick jag från ett skyltfönster på julskyltningen. Inte alls svårt att göra själv! Det enda man behöver är lite tålamod.
Nu står mitt fina arrangemang på matbordet och några hyacinter på hallbyrån och i köksfönstret.



bilder:privata

9 december 2009

Äntligen...

...har jag tagit mig i kragen och storstädat våra badrum. Vad skönt det känns efter allt skurande, torkande och putsande. Tänkte visa lite bilder från vårt stora badrum på ovanvåningen. Färgtemat är vitt, antracit och cerise. Skönt med en bra bas som är lätt att kombinera med starka kulörer! Funderar på att byta ut cerise till rött nu när julen närmar sig. Blir nog en runda till stan i helgen och till Hemtex. Gillar verkligen deras frottesortiment Living. Dessa fungerar väldigt bra att kombinera med Marimekkos badrumssortiment. I Like!


bilder:privata

Nu är det bara en halvtimme kvar till jag ska hämta J, sen är det dags att sova..

Purpur...

...tillsammans med Marbodal kan man tävla om ett nytt kök värde 30 000,-. Jag har visserligen ett helt nytt kök från en av Marbodals konkurenter, men jag tyckte att idéstudion var ett fenomenalt verktyg för människor som planerar att byta kök eller för oss inredningsintresserade! Tryck på bilden för att rösta på mitt förslag.

Förresten, idag damp det ner en liten namnsdagspresent i min postlåda. Imorgon får ni se vad jag fick. Jag kan avslöja att jag verkligen har längtat!

Idéstudio

Ha en bra kväll
KRAM

8 december 2009

Mimou

..blev så inspirerad av Trendensers åttonde adventslucka med present från Mimou att jag var tvungen att kika på Mimous fina tapeter. Jag är ju som sagt på jakt efter tapeter till en del väggar här hemma. Mimous sortiment erbjuder en hel del godbitar. Mina favoriter är Nippon och Rose. Känner redan att detta kommer bli ett mycket svårt val. Får verkligen hoppas att när man står i färd med att välja att magkänslan poppar fram. Dags för sängen och drömma om att jag vinner Mimou-setet i adventskalendern!


bilder: Mimou

Adventskalender...

...när jag var liten hade jag alltid en adventskalender med 24 stycken väl inslagna små paket. Traditionen håller i sig men paketen har bytts mot choklad. Frida som har bloggen Trendenser har varje dag fram till julafton en adventskalender. Där kan man vinna allt från handdukar från Gant Home till en Tivoli iPal. Bakom dagens lucka dolde sig en present från Mimou och då kunde jag inte låta bli att vara med! Det enda man skulle göra var att välja ut 4st produkter man önskade sig och motivera varför. Nu håller jag tummarna!


bilder: Mimou

Undrar vad som döljer sig bakom morgondagens lucka?
KRAM

7 december 2009

CPB 2091 - carl philip bernadotte 2009, design 1

Upptäckte att vår prins har designat bestick. Själv tycker jag att dom är lite för runda för min smak, men han har fått beröm i designkretsar. Det är första gången på 30 år som företaget Mema/GAB lanserade en ny bestickserie. Besticken är i silver och handgjorda av silversmedar i Eskilstuna.
Ett set består av fem delar, kniv, gaffel, sked, efterrättssked och kaffesked. Besticken kan ni hitta i guldsmedsaffärer och hos Svenskt Tenn. Vem vet, besticken kanske används på ett visst bröllop till våren?
Carl-Philip har ju designgener, då hans pappas farbror var Sigvard Bernadotte. Sigvard designade Margrethe-skålen, som idag finns i en mängd färger och storlekar och förmodligen i de flesta hem. Jag vet en glad tjej som fick ett ceriserosa set på sin födelsedag i lördags! Han formgav även virrvarr-mönstret som återigen är ett populärt mönster på bland annat bänkskivor.


bilder: Family Living, Design Online

Nu är det dags att luta sig tillbaka och njuta av Ullared på kanal 5

KRAM

Den där fantastiska ön...

...vad jag saknar den nu när vintern börja närma sig. Blåsten, saltdoften, de väderbitna tallarna och de karga landskapet. De flesta åker nog till Gotland på sommarsemestern, men på vintern när alla turisterna återvänt till fastlandet det är då jag vill dit. Sitta hos mormor och morfar med tända ljus, mysa med allt julgodis man kan tänka sig, det är Gotland för mig. Men människor förändras, vissa kommer till himlen, traditioner rinner ut i sanden, nya skapas, men vintern i Visby har jag svårt att släppa. För mamma och pappa är jag smågott, hälften smålänning hälften gotlänning och det är jag stolt över. Nu när jag börjar bli vuxen och skapar mitt egna liv har jag en stor dröm som jag hoppas kunna uppfylla någon gång. Läste förra numret av Family Living om Hannah Widell, som har köpt en gård i Rute. Hon har det precis som jag skulle vilja ha det om jag hade ett hus på Gotland. Det karga, lite slitna får gärna följa med in i huset. I Like! Att kunna öppna dörren, släppa in solen, höra vågorna slå mot strand. Det är min DRÖM.


bilder: Family Living

KRAM

6 december 2009

Marimekko...

...våren 2009 lanserade Marimekko en egen tapetkollektion. Under 1990-talet hade det finska designmärket en tapetkollektion, som lades ner, men eftersom efterfrågan har ökat har de återigen tagit in tapeter i sitt sortiment. Tack för det Marimekko! Jag har ju tidigare pratat om att tapetsera väggen bakom trappan och nu har jag äntligen hittat en tapetkanditat! Det är mönstret Aarni i svart/rött/vitt. Tror att det skulle passa bra eftersom väggen är så hög, nästan fem meter, och jag vill inte att det ska bli för småplottrigt. Hittade även en kanditat till fondväggen i sovrummet, även den från Marimekko. Den heter Lumimarja i grått. Åh vad jag vill köpa tapeter! Måste bara få JJ att tapetsera den där roliga väggen bakom trappan...
Kan ju bli en fin julklapp till huset från oss!


bilder: Midbec

Utsidan lika viktig som innehållet

Jag gillar verkligen när man får en present där man ser att personen har lagt ner lite omsorg på att slå in paketet. Första intrycket är ju alltid viktigt! Det behöver vara så svårt. Det räcker med ett fint snöre, ett roligt klistermärke eller något annat som piffar upp. Det händer ofta att jag slår om paketen när jag kommer hem från en runda på stan. Avskyr kedjornas tråkiga presentpåsar och kartonger. Vilket tema kommer ni att ha på era julklappar? Själv kommer jag att satsa på rött och vitt i olika kombinationer. Randigt, prickigt, hjärtan och enfärgat. Sköna Hem tipsar om olika fina paketlösningar.


bild: Sköna hem

Snyggt skal...

...tycker att denna apelsinskalare från Alessi är en riktigt bra adventspresent. Varför inte göra fina mönster i apelsinskalet istället för att trycka in korinter? I like!


bild: Sköna hem

3 december 2009

Lyx eller Budget...

Textil är något som jag tycker IKEA är bra på. Fina tyger med glada färger och mönster. Det bästa måste ju framförallt vara priset och att sortimentet förnyas med jämna mellanrum. En del välkända namn som Lotta Kühlhorn har formgivit en del av mönsterna på IKEAs tyger. En annan känd mönsterformgivare är Josef Frank. Svenskt Tenn säljer hans tyger. Precis som IKEAs tyger är dom kända för sina glada färger och mönster, men i en helt annatprisklass! Nyligen släpptes två nya mönster av Josef Frank, nämligen Aramal och Ceylon.


bild: IKEA och Svenskt Tenn

KRAM

1 december 2009

Triwa - adding colour

Vill gärna visa en sak som jag fallit pladask för. Klockan som fått utmärkelsen Årets Klockmärke 2009 av tidningen Café. Klockmärket jag pratar om är Triwa. Det som kännertecknar Triwa är de spännande färgkombinationerna och de olika materialen. Klockorna ligger i prisintervallet 895-1295kr. Det finns även en barnmodell för 595kr. Jag har själv Code Red, men vill ha fler! Gärna en i varje färg. Eftersom klockorna är så prisvärda kan man ju ha flera, precis som man har flera halsband och armband, eller? Det roliga med klockorna är att de bara tillverkas i mindre mängder av varje färg, just för att ständigt erbjuda kunden nya färger och modeller. Smart and I love!


bilder: Triwa

Snart dags för de Desperata hemmafruarna!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...